RETRO RÁDIÓ

Párkapcsolati útvesztő, ezek a megcsalás leggyakoribb okai

A szeretet hiányától kezdve az alacsony önbecsülésen át számos oka lehet a megcsalásnak. Ha megtörténik, általában nem értjük, miért, de később könnyebb okosabbnak lenni.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.04.
megcsalás

Számos esemény vagy akár a lassú elhidegülés is hűtlenséghez vezethet. A themindsjournal.com összegyűjtötte a leggyakoribb okokat, amik persze nem azt jelentik, hogy a megcsalt fél a hibás, hisz bárki dönthet a problémák tisztességes rendezése mellett.

Ne hagyja, hogy csak gyűljenek az elnyomott érzések, beszéljen a problémákról a párjával! Forrás: Pixabay

Ne vegye természetesnek!

A párok eleinte minden szabad percüket együtt töltik, de jellemzően, amikor gyermeket vállalnak, akkor a kicsik kerülnek az életük középpontjába. Ilyenkor előfordulhat, hogy szinte egyáltalán nem jut figyelem a másik félnek, annyira a gyerekre koncentrál valamelyik szülő, és ezt a teljes odaadást várja a másiktól is. A gyermekvállalás persze sok törődést és átszervezést kíván, de muszáj, hogy az ember ilyenkor is megőrizhesse önmagát és kibeszélje a napi történéseket. A párkapcsolat szempontjából különösen fontos, hogy a szülők csapattagként működjenek együtt, figyelve egymás igényeire is. A párkapcsolat tényét nem szabad természetesnek venni, a kötelék fenntartása folyamatos munkát igényel. A felek tartós elzárkózása teljes elhidegüléshez vezet, ami kiválthatja a hűtlenséget.

Amikor későn ér haza a munkából, és lemarad mondjuk a vacsoráról a párja, akkor piszkálódó megjegyzés hagyja el a száját? Másképp csinál valamit, mint ahogy szerette volna, ezért mond valami lealacsonyítót? Ha valakit mindenért kritizálunk és nem támogatjuk, azzal belevéssük a megvetésünket, amivel együtt jár a harag érzése. Aki ezt kapja, úgy érzi, hogy még csak nem is szeretik…

Elmondta, hogy mi a baj?

A párkapcsolatokban sokszor a legfőbb gondot a kommunikáció hiánya okozza. Ha nem beszélnek a problémákról, akkor mindketten magányossá válnak. Ne féljen attól, hogy a kimondott szavak előidézik az összeomlást, az elnyomott érzések sokkal pusztítóbbak. Már arra sem emlékszik, mikor mozdultak ki valahová kettesben? Építsék újra a köteléket, ezzel megelőzik a bajt!

Ezeket olvastad már?
Frontális ütközés történt: két kisgyerek sérült meg a kedd reggeli balesetben

Frontális ütközés történt: két kisgyerek sérült meg a kedd reggeli balesetben

Iszonyú pusztítás történt a Deák téren, lehangoló a látvány

Iszonyú pusztítás történt a Deák téren, lehangoló a látvány

Hihetetlen kutatás: a terhesség után fiatalabbnak néznek ki a nők

Hihetetlen kutatás: a terhesség után fiatalabbnak néznek ki a nők

Exkluzív fotók az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásáról – Galériával

Exkluzív fotók az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásáról – Galériával

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás