Öngyilkossági kísérlet Balatonfüreden! Matekdolgozat közben ugrott ki az ablakon Zsombor





Zsombort életveszélyes sérülésekkel szállították helikopterrel a budapesti Országos Baleseti Intézetbe.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.09.
életveszélyes állapot

Dolgozatírás közben vetette ki magát egy diák a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium épületének második emeletéről hétfőn. A Bors információi szerint a tanulónak minden esélye megvan a felépülésre. A 17 éves Zsombor zárkózott fiatal, nincsenek barátai az osztályában. A tanórák többségén egyedül ül és ritkán beszélget a többiekkel. Ebből következik, hogy a magánéleti titkait sem osztotta meg társaival, így azt sem tudják a környezetében, hogy mi vezethetett odáig, hogy a fiú a matekórán egyszerűen hirtelen felállt, odament az ablakhoz, kinyitotta, majd a mélybe vetette magát. Az órát tartó tanár és a diákok semmit sem tehettek, hogy megakadályozzák.

A második emeletről ugrott ki a 17 éves fiú, 8-10 métert zuhant, a történtek után iskolapszichológus foglalkozik a diáktársaival /Fotó Bors

A Bors információi szerint a 9. osztály éppen dolgozatot írt. Ez a tantárgy nem tartozik Zsombor erősségei közé, ezúttal sem tudta a feladatokat megoldani. A papírját üresen hagyta. Miután a tanuló kiugrott az ablakon, az udvaron tartózkodó – testnevelésórán részt vevő – diákok és a velük levő pedagógus igyekezett a fiúnak segíteni. Az iskola azonnal értesítette a mentőket és a rendőrséget. A segítség hamar megérkezett, Zsombort pedig mentőhelikopterrel szállították a fővárosba, az Országos Baleseti Intézetbe. Megbízható forrásból származó információnk szerint a diák túl van az életveszélyen, és jó eséllyel fel fog épülni.

„A tragédia a diák valamennyi osztálytársát megviselte. A trauma feldolgozásában pszichológustól kapnak segítséget” – mondta a lapnak Feny­vesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója, és hozzátette: a szülők kifejezett kérésére nem áll módjában részletesebb tájékoztatást adni.

„Most összefogásra van szükség. A felesleges találgatások senkinek nem tesznek jót. A legfontosabb, hogy a szegény fiú mielőbb felépüljön” – írta egy balatonfüredi csoportban a család egy ismerőse.

Egy másik bejegyzésben Zsombor egyik iskolatársának az édesanyja szólalt meg.

A kislányom zokogva hívott fel a baleset után. Ő éppen a szomszédos teremben vett részt egy tan­órán. Az egész iskolát megviselték a történtek.”

 

Ha úgy érzi, ön vagy a környezetében más krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123-as felnőttlelkisegély-számot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek- és ifjúságilelkisegély-száma: 116-111. ongyilkossagmegelozes.hu

 





Ezeket olvastad már?
Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – Ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – Ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

Súlyos baleset történt Újpesten, a mentők már a helyszínen

Súlyos baleset történt Újpesten, a mentők már a helyszínen

Na, még csak ez hiányzott: ekkor érkeznek a fagyosszentek, nem hiszed el, mit hoznak!

Na, még csak ez hiányzott: ekkor érkeznek a fagyosszentek, nem hiszed el, mit hoznak!

Menczer Tamás: Brüsszelben változás kell, hogy Európában béke legyen – videó

Menczer Tamás: Brüsszelben változás kell, hogy Európában béke legyen – videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás