Hihetetlen számok! Egy hét alatt már ennyien töltötték ki a nemzeti konzultációt - Videó!





A legfrissebb adatok szerint már 695 ezren töltötték ki a kormány legújabb kérdőívét. Ez azt jelenti, hogy egy hét alatt több mint duplájára nőtt a visszaérkezett válaszok száma, vagyis többen vettek részt a válaszadásban, mint a konzultáció indítása óta összesen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.25.
Az emberek véleménye

A felpörgésben nagy szerepe lehetett, hogy a kérdőívek papír alapú kitöltése mellett november 15-én elindult az online kitöltőfelület is: innen 118 ezer válasz futott be.

A nemzeti konzultációt most is papíron és online is ki lehet tölteni Fotó: Facebook

A másik ok nyilvánvalóan az, hogy az emberek saját bőrükön érzik a szankciók hatásait: az égbe szökő energia- és élelmiszerárakat. Ráadásul az ukrajnai háború miatt Oroszország ellen hozott európai uniós szankciók nem vetettek véget a harcoknak, sőt, inkább afféle furkósbotként visszaütöttek.

A szankciók nemcsak hogy nem érték el ezt a célt, de az ígéretekkel ellentétben az energetika területére is kiterjednek. A gáz és az olaj után a legújabb hírek szerint az atomenergiát akarják célba venni. Eközben a baj egyre csak nő Európában, csúcson az energiaárak, tombol az infláció, aminek a levét az emberek, köztük mi, magyarok isszuk meg” – fogalmazott közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki szerint ezért is fontos, hogy minél többen elmondják a véleményüket a nemzeti konzultáció keretében. Ha ugyanis több százezer magyar ember véleménye egy irányba mutat, az sokat számíthat a következő körös brüsszeli tárgyalásokon.

A nemzeti konzultáció intézményesítését a 2010-es országgyűlési választások megnyerése után jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ellentétben a megelőző baloldali kormányokkal, rendszeresen kikérjék a magyar emberek véleményét a fontos társadalmi kérdésekben. Az elmúlt 12 évben bebizonyosodott, hogy ez a fajta párbeszéd a néppel példátlanul sikeres, rengetegen mondták el véleményüket. Ezt mutatja az is, hogy a kormány immár 12. alkalommal kérdezi meg választóit.

A korábbiak közül a legtöbb embert egyértelműen a „STOP Soros” címen indított konzultáció mozgósította: 2017-ben 2,4 millióan mondtak véleményt a bevándorlással összefüggésben a Soros-tervről, amelynek lényege az volt, hogy az Európai Unión belül minden ország vállaljon arányos részt a migránsok befogadásában. A második legnépszerűbb a koronavírus-járvány kezeléséről kezdeményezett konzultáció volt: ehhez 2020 júniusában 1,7 millió ember szólt hozzá. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a pandémia elmúltával a járvány utáni életről indított konzultáció kerülhet, tavaly ugyanis 1,4 millióan nyilvánították ki akaratukat a gazdaság újraindításáról, túlnyomó többségük azt szorgalmazva, hogy mielőbb kerüljön vissza minden a normál kerékvágásba.

A mostani nemzeti konzultáción hét kérdés szerepel, ezek mindegyike húsbavágó uniós szankciókkal kapcsolatos:

  • olajszankciók
  • gázszállításokra vonatkozó szankciók
  • nyersanyagokra vonatkozó szankciók
  • nukleáris fűtőelemekre vonatkozó szankciók
  • paksi beruházásra is kiterjedő szankciók
  • turizmus korlátozásával járó szankciók
  • élelmiszerárak emelkedésével járó szankciók
  • A kérdések megválaszolására december 9-ig van lehetőség.





    Ezeket olvastad már?
    Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

    Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

    Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

    Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

    Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

    Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

    Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

    Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás