Menekülőművész kígyó! Egy szökött királykobra kényszerítette bezárásra az állatkertet





A Houdini névre keresztelt halálos mérgű kígyó nem hozott szégyent névadójára, kétszer is kicsúszott már az emberek kezei közül.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.01.
életveszélyes bújócska

Egy hete nem sikerül elkapni Houdinit a svédországi Djurgaergen-szigetén található Skanzen állatkertben. A király kobra úgy döntött ugyanis, hogy kiszökik a terráriumából és elbújik, emiatt azonnal le kellett zárni az állatkertet a látogatók elől. Azóta folyamatosan keresik a park dolgozói a szökött mérgeskígyót, akit egyszer sikerült is megtalálni az akváriumok biztonsági zárjába bújva, azonban innen is megszökött, mire elfoghatták volna.

A királykobra a legnagyobb méretű mérgeskígyófaj a világon/Fotó: shutterstock

Houdini megtalálása azért is nehéz feladat, mert a Harry Potter filmekben megismert baziliszkuszhoz hasonlóan ő is a falakban és a résekben közlekedik. Hőkamerák segítségével látják, hogy körülbelül hol lehet éppen az épületen belül, azonban nem tudják befogni, azonban a terráriumok területére korlátozódott a mozgástere a hideg idő miatt. A Skansen Akvárium igazgatója Jonas Wahlström a Metro.co.uk-nak nyilatkozott az esetről:

„Nem fog kijönni az épületből, ugyanis olyan hideg van kint, hogy biztosan elaludna. Ez okos srác, a régi lámpákat nem kedvelte, mert túl melegek voltak” - árulta el a férfi a kígyó menekülésének okát. A hajtóvadászat úgy tűnik, hogy folytatódik a királykobra után, aki a dolgozók szerint az energiatakarékos izzók mögötti réseken keresztül szökött meg korábbi lakhelyéről.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás