Ezért jött létre az Energiaminisztérium





Az energiaárak és az energiaellátás most a legfontosabb kérdés.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.14.
energiabiztonság

Hétfőn délben rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Gulyás Gergely! A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy létrejön az Energiaminisztérium az eddigi Technológiai és Ipari Minisztérium helyett.

Gulyás kiemelte: a legfontosabb kérdés most az energiabiztonság kérdése. Éppen ezért a kormány önálló energiaminisztériumot hoz létre, tehát az energiahivatal hatásköreinek a nagy részét a minisztérium veszi át. A tárca vezetését Lantos Csaba veszi át december elsejétől.

A miniszter azt is elmondta, hogy Palkovics László miért döntött a lemondás mellett: az önálló energetikai minisztérium mellett nem vállalja a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetését. A jövőben a felsőoktatásban, a védelemiparban, és a járműipari innovációban lesz szerepe Palkovics Lászlónak. A Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik.

Az ipari területek kerülnek Nagy Mártonhoz, a felsőoktatási kérdések Csák Jánoshoz, míg Lázár Jánoshoz a közlekedési területek – mondta Gulyás Gergely. Paks nem tartozik majd a minisztérium hatása alá, az marad a külügyminisztérium hatálya alatt.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás