Eltalálta a meccsen a korong, agyhalott lett - Szívbe markoló történetek anyáktól, akiknek a gyerekük szervdonor lett





Két édesanya megrázó története arról, hogy gyermekeik a haláluk után szervdonorként hogy mentettek meg más életeket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.09.
szívszorító fájdalom

A héten tartják Angliában a szervadományozók hetét. Az esemény alkalmából két brit anyuka történetét mutatta be a Mirror, akik kendőzetlen őszinteséggel meséltek arról, hogy milyen érzés szervadományozó édesanyaként feldolgozni, hogy elveszítették gyermekeiket.

Rebecca Patel 2002-ben csupán 14 hónapos korában veszítette el kislányát, Zarát, aki egy ismeretlen fertőzés következtében lett rosszul, és veszítette el az eszméletét. A kórházba szállítása után közölték szüleivel a lesújtó diagnózist.

„A kórházban többször is a kis koponyáját monitorozták, vizsgálat követett vizsgálatot, míg végül csak akkor mondták el nekem, hogy mi a diagnózis, amikor már a férjem is velem volt. Mindannyian leültünk az orvossal egy szobában, amikor azt mondta a doktor úr: Gyanítjuk, hogy agyhalott a kisgyermek” – mondta el megtörten a hölgy a lapnak. Rebecca elárulta azt is, hogy nem volt üvöltözés vagy veszekedés köztük a férjével, azonnal egyetértettek abban, hogy fel szeretnék ajánlani Zara szerveit egy olyan gyermeknek, akinek még megmenthetik az életét. A kislányuk szívét és májlebenyét is sikeresen beültették egy-egy rászoruló szervezetébe, és közülük egy másik Zara korú kislány él és virul a mai napig.

„Az, hogy a gyermekünk szerve dolgozik egy élő személy testében, megnyugvással tölt el minket. Hatalmas vigasz az életünkben, hogy Zara egy kis része még mindig él a világon” – mutatott rá a gyászoló édesanya.

Az Egyesült Királyságban a család mondja ki a végső ítéletet, hogy elfogadják-e, hogy gyermekük szervdonor legyen Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kelet-Londonból származó Lisa Wilson családját szintén egy feldolgozhatatlan tragédia érte. A hölgy fia, Tom mindössze 22 évesen meghalt egy jégkorongmérkőzésen történt baleset következtében.

„Meccsük volt, Tomnak nem is kellett volna játszania, mert volt egy korábbi sérülése. Azonban felküldték a pályára védekezni, a mérkőzés során egy erősebb ütésnél a korong olyan szerencsétlenül találta el a tarkóját a fiamnak, hogy a padlóra zuhant, és bevérzett a koponyája, elveszítette az eszméletét. Hiába próbálták a csapattársai újraéleszteni, nem sikerült nekik. A kórházban agyhalottnak nyilvánították” – árulta el a megrázó részleteket Lisa. Kiderült, hogy Tom 18 éves korában, az egyetem kezdetén önkéntesen jelentkezett szervdonornak, sőt az összes szervét felajánlotta. Lisa férje pedig teljesen egyetértett fia döntésével.

„Az éjszaka közepén a férjem felült az ágyban és azt mondta: Már semmit nem tehetünk Tomért, de van valami, amit Tom tehet másokért. Szervadományozás. Azóta is hálás vagyok a férjemnek, hogy meg tudott engem is győzni róla, hogy ez a helyes út” – mondta el Lisa. Miután minden szervét, és a szervezete különböző szöveteit is fel tudták használni, Tom halálával összesen 50 ember életén segíthetett.





Ezeket olvastad már?
Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

"Az utolsó utáni pillanatig küzdeni fogunk!" – Rossz híreket kapott a csontrákos Hanna családja

"Az utolsó utáni pillanatig küzdeni fogunk!" – Rossz híreket kapott a csontrákos Hanna családja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás