Orbán Viktor: ütőképes, a békét garantálni tudó hadsereg kell - Videó!





Szombat délelőtt csaknem 250 önkétes katona tette le az esküt. Az eseményen Orbán Viktor is jelen volt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.15.
eskütétel

A miniszterelnök beszédet mondott, az önkéntes katonák eskütétele után, amiről egy videót is megosztott a Fcaebook-oldalán.

Ma esküt tett közel 250 önkéntes katonai szolgálatot vállaló fiatal, ami önmagában elég nagy az örömre. Ebből kéne még néhány zászlóalj” -fogalmazott Orbán Viktor az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütételén, amely egyúttal a Lynx harcjárművek átadása alkalmából tartott ünnepség is volt. Emlékeztetett, hogy a magyar nemzet századokon át híres volt vitézségéről, és volt idő, amikor magára valamit adó hadsereg a saját könnyűlovasságát huszároknak nevezte.

A Lynx KF41 harcjármű az átadási ünnepségen a Petőfi Sándor Laktanyában 2022. október 15-én Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha a veszély nem rostálja a lustaságot, szétesik a hadsereg és az állam. Ekkor köszönt be a tehetetlen kór” – húzta alá a kormányfő. Jelezte: mi, magyarok akkor tudunk igazán jól teljesíteni, ha van leküzdhetetlen akadály, most pedig olyan időket élünk, mikor jó okunk van komoly veszélyeket felfedeznünk országunk határainál.

„Keleten pusztít a háború, nyugatról megszámlálhatatlan mennyiségű fegyver áramlik a frontra, délen pedig migránsok ostromolják a határt” – szögezte le. Elmondta, hogy hazánk sem maradhat le a felkészülésben.

„Visszaadjuk a magyar honvédség megbecsülését”

„Ideje kimondanunk, a magyar honvéd nemzetünk kiválósága, a legjobb közülünk, ezért minden magyar katonának kijár nemzetünk megbecsülése” – rögzítette a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, azt akarják, legyen átjárás a civil élet és a katonai szolgálat között. Mint kifejtette, ezért újították meg az önkéntes katonai szolgálati rendszert.

„Idén decembertől új toborzókampányokat indítunk – mondta a miniszterelnök.

”A hadieszközökkel együtt a hadiipart is Magyarországra hozzuk. Az évtized végére képesek leszünk arra, hogy komplett fegyverrendszereket gyártsunk le önerőből„ – ismertette. Mint részletezte, Gyulán katonai helikopterekhez készülnek majd alkatrészek, Kaposváron páncélozott járművek épülnek, és katonai drónokat is gyártunk. Kiskunfélegyházán lőfegyverek készülnek, Várpalota a lőszerek és aknavetők gyártásának ad otthont. Nyírteleken radarokat építünk, Zalaegerszegen pedig a Lynx gyalogsági harcjárművek készülnek. Budapest az IT-bázist adja majd a csúcstechnológiás katonai rendszerekhez.

”Nem dughatjuk strucc módjára a homokba a fejünket. Ha így megy tovább, a szankciók megrendítik Európát. Úgy tűnik, elhúzódó háborúra kell berendezkednünk„ – mondta. A miniszterelnök szerint aki nem lesz tettrekész és fegyelmezett, annak nem lesz miért küzdenie, s nekünk ebben a szellemben kell intéznünk dolgainkat.





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: Aggódom Európa jövőjéért

Orbán Viktor: Aggódom Európa jövőjéért

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás