RETRO RÁDIÓ

Halloween az Budapesti Állatkertben! Rémisztő és izgalmas kalandok várnak pénteken





Péntek este tartják az állatkerti halloweent a Budapesti Állatkertben, sok-sok érdekes programmal, élménnyel, látnivalóval és aktivitással. A jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyermekeknek csak 200 forint lesz a belépőjegy.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.24.
XIV. kerület halloween

Bár a tulajdonképpeni halloween, azaz mindenszentek előestéje csak jövő héten lesz, a Budapesti Állatkertben most pénteken, október 28-án tartják meg az állatkerti halloweent. Nap közben az Állatkert az ilyenkor szokásos rendnek megfelelően lesz nyitva, majd kora este bezár, 18 órakor pedig újra kinyit, már az állatkerti halloweenre érkezők előtt. A programok 18 órától 22 óra utánig tartanak, az Állatkert területét pedig 23 óráig kell majd elhagyni.

Fotó: Főváros Állatkert

A sokféle programot a szervezők úgy állították össze, hogy a gyermekkel érkező családoknak éppúgy kedveskedhessenek, mint a felnőtteknek. 18 és 22 óra között több mint húszféle folyamatos program várja az érdeklődőket. A Főkapu térnél szelfipont, a Japánkertben bátorságpróba és cosplay jelmezesek, a Barlangteremben élőszobrok és halloweeni kézműveskedés, az Ausztrál ösvénynél mikromágia, A vombatkifutó mellett logikai asztal és ördöglakatok, a Bagolyvárnál rémmesék, a Pákásztanya bejárata közelében boszorkánykonyha, valamint félelmetes és mérgező növények standja, a Piknik parkban jövendőmondó és mécsesek ösvénye, a Varázshegyben rovaros bátorságpróba, rémisztő arcfestés és állatkerti filmek vetítése, a Holnemvolt Várban pedig óriáspókháló szövés várja a közönséget. Családi tökfaragást is lesz a Pálmaház teraszán és a Cápasuli közelében.

Három helyszínen lesz TapiZoo, kézbe vehető állati „alkatrészekkel”, és működnek majd a Vurstli zóna játékai, köztük a több mint 110 éves Schäftner-körhinta is. A kert több pontján találkozhatnak a látogatók gólyalábasokkal, és lesz állati kalandjáték is a Magyar Színházzal (a játékhoz szükséges kalandlapokat a főbejárattal szemközti információs pavilonban lehet kérni). Az állatházak, beltéri bemutatóhelyek közül a Pálmaház, az Akvárium, a Krokodilház, az Ausztrálház, a Sárkányház és a Cápasuli lesznek nyitva, valamint a Nagyszikla belsejében található Varázshegy mind a 16 bemutatótere is látogatható lesz.

A különleges halloweeni hangulathoz az Állatkert négy különböző pontján látványos fényfestés járul majd hozzá.

Az est folyamán két alkalommal, 19 órai és 21 órai kezdettel tartanak oroszlánfóka show-t, cápa látványetetést, patásbemutatót, illetve bemutatják az állatkerti elefánt családot is. Több ismeretterjesztő előadásra is sor kerül, például a Cápasuli kulisszatitkairól, a holdkertekről és egyéb érdekes témákról. A Főkapu téren 20 és 21 órakor „Szerencse kereke” kvízjáték, a Holnemvolt Várnál 20 órakor lószerszámos zsákbamacska lesz.

Három helyszínen három alkalommal háromféle tüzes produkciót is meg lehet majd csodálni, köztük az Anima Prizma bemutatóját, a Tűzfészek tűzzsonglőrjeit, illetve az Aserdus tűztáncot is.

A halloweeni jelmezben, arcfestéssel, vagy töklámpással érkező gyermekeknek 14 éves korig mindössze 200 Ft lesz a belépődíj, mindenki más 5500 forintos áron válthat jegyet az állatkerti halloweenre!





Ezeket olvastad már?
Karácsonyékhoz kerülhettek a hídpénz-botrány lenyúlt milliói

Karácsonyékhoz kerülhettek a hídpénz-botrány lenyúlt milliói

„A szívem szakadt meg a kislányért” – drámai részletek derültek ki csepeli emeletes ház ablakából kizuhant 3 éves kisgyermek balesetéről

„A szívem szakadt meg a kislányért” – drámai részletek derültek ki csepeli emeletes ház ablakából kizuhant 3 éves kisgyermek balesetéről

Nem ismert határokat: rettegésben tartotta az Aldi dolgozóit egy visszaeső bűnöző

Nem ismert határokat: rettegésben tartotta az Aldi dolgozóit egy visszaeső bűnöző

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás