RETRO RÁDIÓ

Újabb döbbenetes eset egy budapesti iskolában: osztálykiránduláson vertek meg egy tanulót diáktársai





Tele van kérdéssel annak az általános iskolás fiúnak az édesapja, akit néhány diáktársa megütött és megrugdosott az osztálykiránduláson. Mint kiderült, a bunyó a tanár és kísérője előtt történt. A fiút annyira megviselték a történtek, hogy ki kellett venni a 16. kerületi iskolából.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.20.
XVI. kerület iskolai erőszak

Miért nem értesítették őket az iskolából? Miért nem indult vizsgálat a bántalmazók ellen? Ilyen kérdések járnak hetek óta D. István fejében, akinek fiát egy osztálykiránduláson ütötte, rugdosta három osztálytársa. A két tanár látta az esetet. A fiút annyira megviselték a történtek, hogy október 4-én már be sem mert menni az iskolába, ki kellett venni az intézményből – tudta meg a Bors.

Az édesapa csak 4 hónappal később értesült az esetről Fotó: Bors

Otthon azt vettük észre, lassabban készült reggelente, a leckéje írása közben elkalandozik a figyelme” – mesélte a Borsnak D. István, az összetört lelkű fiú édesapja. „Sejtettük, hogy az iskolában történt valami, de hiába kérdezgettük a fiamat, nem mondott a bántalmazásról semmi. Az is gyanús lett, hogy a nyári táborba nem akart elmenni, de gondoltuk, kamaszodik. Aztán eljött a szeptember, az új iskolai tanév, láttuk, hogy nem olyan kedvvel megy, mint korábban, noszogatni kellett. Végül október negyedikén reggel azt mondta, egyszerűen nem bír bemenni többé abba az iskolába.”

Az állatkertben verték meg osztálytársai a hetedikes fiút Fotó: shutterstock

A szülők nem tudták mire vélni gyermekük megváltozott viselkedését, ezért időpontot kértek az osztályfőnökétől. De amit a pedagógus mondott nekik, azt sosem fogják elfelejteni.

„A fiam osztályfőnöke ott közölte velünk, hogy a június 8-i osztálykiránduláson az állatkertben három fiú osztálytársa rátámadt, ketten meglökték, egyikük megütötte, majd amikor a földre került, rugdosni kezdték, mindezt ő és a helyettese szeme láttára” – sóhajtott nagyot az édesapa. „Nem tartották fontosnak, hogy értesítsenek bennünket! Érti ezt valaki? A sokkoló történet után leültünk beszélgetni a fiunkkal. Elmondta: szégyellte, hogy osztálytársai megverték. Azt sem akarta, hogy felvegyük a kapcsolatot a bántalmazó, zaklató fiúk szüleivel, félt a retorziótól. Az is kiderült, ő egy évvel az általános iskola vége előtt nem akart iskolát váltani, nem akarta, hogy gyávának tartsák. De az atrocitások folytatódtak ebben az évben is, végül eljutott arra a pontra, hogy nem tudja ebben a 16. kerületi iskolában folytatni, így kivettük az iskolából. Most másik intézményt keresünk neki, és szüksége van pszichológus segítségére is…”

A lap kereste a 16. kerületi általános iskolát, az intézmény vezetője rájuk csapta a telefont, és az illetékes tankerülettől sem kaptak választ.

Marcit annyira megviselték a történtek, hogy ki kellett venni az iskolából Fotó: shutterstock

Némává válnak, rejtőzködnek az áldozatok

Makai Gábor klinikai szakpszichológus elárulta: az iskolai bántalmazás sajnos nagyon tipikus esetével állunk szemben.

Szomorú valóság, főleg a kamaszoknál gyakori az iskolai bántalmazás” – mondta dr. Makai Gábor. „Működik a csordaszellem, a csoportos zaklatásban gyakran még olyanok is részt vesznek, akik egyébként nem agresszívek, nem olyan a személyiségük. Nagyon fontos, hogy nincs kis és nagy bántalmazás, valamint nincs különbség a verbális és fizikai zaklatás között, kéz a kézben járnak. Az áldozatok eleve megszégyenítve, megalázva érzik magukat, ezért nem beszélnek róla, szégyellik, ezért elfojtják magukban. Némává válnak, rejtőzködnek az áldozatok! Ezért szükséges szakember segítségét kérni, nem szabad hagyni, hogy megrekedjenek, vissza kell adni a biztonságérzetüket. A tanárok felelőssége, hogy észrevegyék, megakadályozzák a bántalmazást!”

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint egyre gyakoribbak az iskolai bántalmazások Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
 Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás