RETRO RÁDIÓ

Felütötték fejüket a katalizátor- és akkumulátortolvajok a XVI. kerületben – Videó!

A kerület Facebook-csoportjában ijesztő hírek kezdtek el terjedni arról, hogy Szentmihályon több katalizátort is eltulajdonítottak.Megosztás
Szerző: metropol
2022.09.21. 17:30
XVI. kerület alkatrész rablók

A XVI. kerületi Fórum csoportban egy meglepődött helyi lakos kérte ki a többi ember véleményét arról, hogy mi történhetett az autójával. A járgány ugyanis nem indult be reggel, és több furcsaságot is észrevett a motorháztető alatt.

Egy férfi autója reggel nem indult be, megpróbálhatták ellopni az akkumulátorát /Fotó: Shutterstock

„Sziasztok! Ma fura dolog történt, az utcán parkoló autónk nem indult be. Felnyitottam a motorháztetőt és az a meglepetés ért, hogy az akkusaru le volt húzva, illetve mintha megpróbálta volna valaki kiszerelni az akkumulátort. Hiányozni semmi nem hiányzott az autóból, miután visszatettem a kábelt, simán indult. Járt már valaki hasonlóan, hogy kipróbálták lopni az akkut?” – tette fel kérdését Tamás a kerület legnagyobb Facebook-csoportjában.

A kommentelőktől megtudta, hogy valószínűleg megpróbálták eltávolítania az akkumulátort az autójából. Ráadásul azon a környéken, ahol egy hölgy beszámolója szerint mostanában nemcsak akkumulátorokat, hanem több katalizátort is elloptak az itt parkoló autókból.

A kerület melyik részén történt ez? Szentmihályon katalizátorokat loptak, Cinkotán betörések voltak mostanában...” – írta Krisztina. Tamás pedig megerősítette, hogy Szentmihályon történt vele is az eset.

Egy-egy katalizátor több tízezer forintot is érhet /Fotó: Shutterstock

Többször is történt már hasonló eset Budapesten

Budapesten az utca hangjaként a Metropol is több esetben beszámolt már a városszerte tevékenykedő katalizátorrablókról.

„Több, utcán parkoló autó katalizátorát lopta el egy csoport Budapest XIV. kerületében 2021. május 20. és 22. között” – írtuk ki korábban egy zuglói banda rajtaütésével kapcsolatban. Később a rendőrség elfogott két bolgár állampolgárságú bűnöst, akiknek az autójában kilenc lopott katalizátort találtak. Ezeket Budapesten a XIV., a VI., a VIII. és a X. kerületéből lopták el.

Idén januárban pedig a IX. kerületi József Attila-lakótelepen lopták ki a katalizátorokat a parkoló autókból.

Több tízezer forintos eszköz, több mint 100 ezer forintos javítási költség

A katalizátorokat tisztítani, karbantartani alapesetben sem olcsó mulatság, ám ha ellopják azokat, akkor több tízezer forintért lehet még használtan is ilyen eszközt vásárolni, és ehhez jön még az autószerelő díja. Néhány perces mutatvánnyal, és egy speciális eszközzel távolítják el az autók aljából a katalizátorokat, a SzegedMa YouTube-videójából megtudhatjátok, hogy hogyan történik ez a folyamat. A katalizátorok tele vannak nemesfémekkel, amelyeknek a világpiaci ára igen magas, így haszonszerzés céljából történik az autók kifosztása.

Ezeket olvastad már?
Mutatjuk, milyen hatásokkal jár a vasárnapi óraátállítás

Mutatjuk, milyen hatásokkal jár a vasárnapi óraátállítás

Durva, mit tartogat az időjárás az év legmelegebb napja után

Durva, mit tartogat az időjárás az év legmelegebb napja után

Kontármunka: a most átadott Blahán megint javítani kellett a burkolatot – videó

Kontármunka: a most átadott Blahán megint javítani kellett a burkolatot – videó

Megtörte a csendet a család: tragikus hirtelenséggel halt meg az ötgyermekes anya

Megtörte a csendet a család: tragikus hirtelenséggel halt meg az ötgyermekes anya

Top hírek

medve

Medvetámadás Szlovákiában

Barnamedve támadt két kocogóra az északnyugat-szlovákiai Kovácspalota egyik erdei útján, és megsebesítette egyiküket - közölte csütörtökön a szlovák rendőrség a Facebookon.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás