Százezer forintos károkat okoznak! Katalizátortolvajok garázdálkodnak Budapesten – Videó!





A fővárosban visszatérő probléma, hogy a parkoló autók alól kilopják a katalizátorokat, most a IX. kerületi József Attila-lakótelepen jelentek meg tolvajok.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.12.
IX. kerület pofátlan rablók

Egy IX. kerületi privát Facebook-csoportban osztotta meg felhívását egy József Attila-lakótelepen élő hölgy, aki beszámolt róla, hogy január 7-ről 8-ára virradóra ellopták az autójuk katalizátorát.

„Sziasztok, autótulajdonosok, figyeljetek az autókra. Sajnos a mai napon, mikor indultunk volna el, fura hangja volt az autónak. Alánéztünk és természetesen az volt, amire gondoltam. Kilopták a katalizátort. Természetesen a feljelentést megtettem. Csak figyelmeztetni szeretnék mindenkit, hogy figyeljen az autójára” – írta bejegyzésében a tolvajok áldozatául esett autó tulajdonosa.

A beszámoló szerint az eset az Epreserdő utca 28. szám előtti füves placcon lévő parkolóban történt. Ez a helyszín ráadásul mindössze 100 méterre található attól az erdőcskétől, ahol korábban beszámoltunk róla, hogy életvitelszerűen élnek hajléktalanok.

A katalizátoroknak magas nemesfémtartalma van, ami nagyon értékes – Fotó: Shutterstock

Többször is történt már hasonló eset Budapesten

Budapesten az utca hangjaként a Metropol is több esetben beszámolt már a városszerte tevékenykedő katalizátorrablókról.

Több utcán parkoló autó katalizátorát lopta el egy csoport Budapest XIV. kerületében 2021. május 20. és 22. között” – írtuk ki korábban egy zuglói banda rajtaütésével kapcsolatban. Később a rendőrség elfogott két bolgár állampolgárságú bűnöst, akiknek az autójában kilenc lopott katalizátort találtak. Ezeket Budapesten a XIV., a VI., a VIII. és a X. kerületéből lopták el.

Veszprém megyében fogták el végül a bolgár katalizátoros bandát – Fotó: Police.hu

Egy másik esetben a XV. kerületben két férfi esett neki körfűrésszel egy autónak, hogy kivegyék belőle az értékes alkatrészt, őket rajtakapták a rendőrök.

Több tízezer forintos eszköz, több mint 100 ezer forintos javítási költség

A katalizátorokat alapesetben is tisztítani, karbantartani sem olcsó mulatság, ám ha ellopják azokat, akkor több tízezer forintért lehet még használtan is vásárolni ilyen eszközt, és még ehhez jön a beszerelés kifizetése.

Néhány perces mutatvánnyal, és egy speciális eszközzel távolítják el az autók aljából a katalizátorokat, a SzegedMa YouTube-videójából megtudhatjátok, hogy hogyan történik meg ez a folyamat. A katalizátorok tele vannak nemesfémekkel, amelyeknek a világpiaci ára igen magas, így haszonszerzés céljából történik az autók kifosztása.





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás