RETRO RÁDIÓ

Fontos változás lépett életbe a Nyugati pályaudvaron, erről jó, ha te is tudsz!





Szeptember végéig nem lehet majd használni a Nyugati vasúti aluljáróját, de változik több vonat menetrendje is. Íme a hétvége legfontosabb tudnivalói.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.16.
I. kerület II. kerület VI. kerület XII. kerület XIV. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XXII. kerület ez lesz ma

Szeptember végéig lezárják a Nyugati aluljáró egy részét

Szeptember 30-án éjfélig nem lehet majd használni a vasúti vágányok alatt átvezető aluljárót. A 13–17. vágányokhoz az utascsarnokon keresztül és az Eiffel tér felől lehet eljutni. A Nyugati pályaudvaron, a Márványcsarnokban új márványburkolat készül, amihez a teljes területen szükséges a régi aljzat felbontása és új aljzat készítése. A munkálatok miatt egyszerre zárják le az utasforgalom elől a lépcsőt és a csatlakozó helyiség egy részét is.

Szeptember 30-ig nem lehet majd használni a vasúti vágányok alatt átvezető aluljárót Fotó: Knap Zoltán/Bors

Változások a Budapest–Hegyeshalom vonalon

Szeptember 16–26. között pályakarbantartási munkálatokat végeznek Budapest-Kelenföld és Budaörs között. Ezért néhány vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A közlekedési változásokkal kapcsolatban a részletes információk a MÁV honlapján érhetőek el.

Forgalomkorlátozások a XVIII. és a XIX. kerületben

Ideiglenes forgalmi változásokra kell számítani a hétvégén Kispesten, valamint Pestszentlőrincen. Ezeket az utcákat kerülje el szombaton és vasárnap:

Tilos megállni:

  • Szeptember 17-én 7 órától 19 óráig a XVIII. kerületben a Szélmalom utcában a Városház utca és a Kiss István utca között, valamint a Vasvári Pál utcában a Szélmalom utca és a Dobozi utca között.
  • Lezárják:

  • Szeptember 17-én 7 órától 19 óráig a XVIII. kerületben a Margó Tivadar utcát a Cziffra György utca és a Kinizsi Pál utca között.
  • Szeptember 17-én 8 órától 20 óráig, valamint szeptember 18-án 8 órától 20 óráig a XIX. kerületben, a Hungária utat a Kós Károly tér és a Vajk utca között.
  • Forgalomkorlátozásokra kell számítani két kerületben is a hétvégén Fotó: Shutterstock

    Európai Mobilitási Hét

    Minden évben szeptember 16–22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet. Ilyenkor az európai városok és nagyvárosok fokozott erőfeszítést tesznek a fenntartható közlekedési megoldások népszerűsítésére, és hogy a lakosok autó helyett más közlekedési eszközt használjanak. A részletes program a BKK honlapján érhető el.

    Magyar borok kóstolója a belvárosban

    Szombat délután 2-től tartják a Corinthia Budapestben a Winelovers 100 Nagykóstoló eseményt, ahol hazánk 100 legjobb borát kóstolhatjuk meg. A rendezvényen előadások is várják az érdeklődőket.

    Utcabál a Széll Kálmán téren

    Vasárnap délelőtti kezdettel nyárbúcsúztató utcabált hirdetett a Nemdebár, a 101 Bistro, a Pingrumba étterem és az Easy AS zenei programokkal és utcai ételkülönlegességekkel. Az eseményen a kicsik sem fognak unatkozni, ugyanis a szervezők gyereksarokkal készülnek számukra.

    Bartók Feszt a Műegyetem rakparton

    Nem csak a kávézók vagy az éttermek miatt érdemes szombaton a budai alsó rakpart déli részére ellátogatni, ugyanis szeptember 17-én délelőtt 10 órakor rendezik meg a Bartók Fesztet a Műegyetem rakparton. Az eseményen workshopok, gyermekprogramok, kerekasztal-beszélgetések, és természetesen nagy- és kisszínpadi koncertek várják a látogatókat. Infók: www.bartokfeszt.hu

    Kulturális Örökség Napjai a hétvégén

    Idén szeptember 17–18. között több helyszínen is megrendezik a Kulturális Örökség Napjait. Az hétvégi esemény a 150 éves intézményes magyar műemlékvédelem előtt tiszteleg. A programok listája a oroksegnapok.gov.hu oldalon érhető el.

    XVI. Ars Sacra Fesztivál

    Szeptember 17–26. között tizenhatodik alkalommal tartják meg az ország legrangosabb szakrális művészeti ünnepségsorozatát, az Ars Sacra Fesztivált. Budapesten és további 71 településen mintegy 400 programon vehetünk részt, amelyeknek Budapesten a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum és a budai Vár ad helyet.

    Akrobatikus kosárlabdázók érkeznek a Hősök terére

    Holnap a Magyar Kosárlabdázás Napján negyedszerre is megrendezik a Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupát, ami nemcsak egy egyedülálló sportesemény, hanem egy közönségszórakoztató show is. A 13 órakor kezdődő rendezvényen részt vesz a világ legelső akrobatikus kosarasa, a sportág megalkotója, Ty Cobb is.

    Látványos kosárlabda-bemutató lesz a Hősök terén Fotó: Nemzeti Sport

    IV. Buborék Brunch a XXII. kerületben

    Vasárnap 9-től rendezi meg a Törley Pezsgőmanufaktúra a IV. Buborék Brunchot, ahol a Budafoki Pincészet varázslatos udvarán (XXII. Anna u. 7.) a finom falatok mellett a legkiválóbb pezsgők várnak ránk.

    Karikatúra Nap Vácott

    Szeptember 18-án a Sajdik Gyűjtemény Vác idén is megrendezi a Karikatúra Napot, melynek alkalmából a Pom Pom és a Nagy ho-ho-horgász „atyja”, Sajdik Ferenc is tiszteletét teszi az állandó életmű-kiállításon (Vác, Köztársaság út 19.). Az eseményen ingyenes tárlatvezetéseket tartanak, ahol a művész életéről többet is megtudhatunk.

    Ma lenne 95 éves Columbo felügyelő

    Szeptember 16-án ünnepelné 95. születésnapját Peter Falk, akinek a neve összeforrt Columbo felügyelőével. A negyedrészt magyar származású színész 12 évesen lépett először színpadra, majd 1958-tól kezdett filmezni. Columbo hadnagy megformálásáért négyszer nyert Emmy-díjat és egyszer a Golden Globe-díjat. Az 1960-as évek eleji mozifilmjeiért kétszer is jelölték Oscar-díjra.

    95 éves lenne Peter Falk Fotó: AFP

     





    Ezeket olvastad már?
    „Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

    „Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

    Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás