Kontár munka a Blahán: nem érnek össze a térkövek – Videó!

Kétfelől kezdték, de nem ért össze… a „szakértők” úgy jártak a Blaha burkolólapjaival, mint a legendák szerint a kommunisták a Nyugati téri felüljáróval annak idején.Megosztás
Szerző:
2022.09.26. 06:00
VII. kerület VIII. kerület "Jóvanazúgy!"

Nem elég, hogy drágább lett és hónapokat csúszott a Blaha Lujza tér felújítása, láthatólag még kontár munkát is végeznek… Karácsony Gergelyék olyan állapotokat hoztak létre, hogy azon talán még Mekk Elek, a mesebeli, semmihez sem értő ezermester is megdöbbenne. Úgy tűnik, a „szakik” a tér két oldaláról kezdték el lerakni a járólapokat. Aztán mire találkoztak középen, kiderült, hogy nem passzolnak a lapok egymásba.

Ha a saját lakásunkról, kertünkről lenne szó, rögtön földszedetnénk a „mesterrel” ezt a gány melót. De itt nem ez történt. Ráadásul a kétféle járólap még színben is eltér egymástól.

Reméljük, hogy legalább tesznek közéjük valami csíkot, hogy elválasszák egymástól a kétféle réteget, de a szemnek akkor is rendkívül csúnya lesz, ahogy láthatólag nem passzol a kétféle járólapozás, egyáltalán nem illeszkedő módon „szembemennek” egymással.

A járólapok minősége szemre is elég gyatra, az általunk megkérdezett burkoló szerint „olcsó, de olyan, amit nem választanék, mert pár hónap és tönkremegy”.

És mi történt ott, ahol egy oszlopot vagy vezetéket kellett kikerülni? Egyszerűen kibetonozták.

Ha már ennyit csúszik a meló, és drágább lett a beruházás, legalább ne lenne igénytelen!

Kétoldalról kétféle térkővel dolgoztak, „Jóvanazúgy!” – Fotó: Metropol

Újabb 111 millió forint plusz

Úgy tűnik, Karácsony Gergelyék nem mérték fel alaposan a munkálatokat és a szükségleteket sem, és a legújabb számítás szerint, amiről a napi.hu számolt be, 111 millió forinttal többe kerül a tér felújítása, miután a feltárás során derült ki, hogy a 4-es, 6-os villamosok áramellátását biztosító földkábelek kritikus műszaki állapotban vannak, így azokat ki kell váltani.

Mocsok és kosz uralja a munkaterületet, az embernek olyan érzése van, mint ha megrekedtek volna a munkálatok és már be sem fejeznék – Fotó: Metropol

Nemrég bográcsoztak a melósok...

Látványos volt, amikor pár hete a méregdrága szegélykő nem útburkolatként díszítette a járdát, hanem csak szélfogóként őrizte a lángot a Blaha mellett, a Somogyi Béla utcában. Nem sajnáljuk a melósoktól az ebédet, de reméljük, ez nem azt jelenti, hogy ennyire nem halad a munka, ennyire nincs mit csinálni...

Nemrég így bográcsoztak a melósok a tér mellett, a Somogyi utcában – Fotó: Facebook

 

Mit szólnak az erre járók a Blahán uralkodó állapotokhoz? Íme a videónk!

 

„Fura, hogy még mindig szét van szedve a tér”

Megkérdeztük a Blaha Lujza téren a járókelőket, mit gondolnak a felújításról. A vélemények roppant színesnek bizonyultak, és egy-két meglepő válasz is született.

Anna: „Nem voltam nyár eleje óta itt, és meglepődtem nagyon, fura, hogy még mindig ennyire szét van szedve a tér.”

Nagy Miklós: „Őszintén szólva örülök neki, hogy így elhúzódnak a munkák, annál később térnek vissza a nemkívánatos vendégek a térre...”

Zsuzsi: „Már jó lenne, ha vége lenne. Ritkán jövök a Blahára, de mindig ez a borzalom van itt, és káosz.”

Molnár Anna: „Reméljük, hogy most már ebben az évben végeznek. A jövő évet talán szép térrel nyitjuk. De kiderül majd a végén. Kicsit már hosszadalmas. De mindegy, most már valahogy kibírjuk. ”

Vivien: „Múltkor megkérdeztem egy munkást, hogy mikor végeznek, és azt mondta, hogy legelőbb jövőre… Hangosak, viszont csak 4-ig tart a munka, úgyhogy én megvagyok, nem igazán zavar.

Dániel: „Jobb lenne, ha 3 perc alatt lenne kész, de ilyen csak a mesében van. Természetes, hogy egy ekkora munka sokáig tart.”

Bánfalvi László: „Beton, beton, beton. Kevés a zöld, kevés a fű. Ugyanilyen a Széna tér is, nem értem, hogy ezt a várost miért égetik el. A Kossuth térről nem is beszélve. Nincs fű, mindenhova ezeket a betonkarimákat, térköveket teszik. Olyan helyre tesznek le térkövet egyébként, ahol keresztüljárnak az autók rajta, és 3 hónap múlva szétverődik:

 

 

Ezeket olvastad már?
Kozma atya elárulta, mi pünkösd nagy titka

Kozma atya elárulta, mi pünkösd nagy titka

Elkészült és megdöbbentő részleteket rejt a Deák téri késelés jegyzőkönyve

Elkészült és megdöbbentő részleteket rejt a Deák téri késelés jegyzőkönyve

Járni sem tud már, vérre van szüksége a 14 éves élsportoló Boginak

Járni sem tud már, vérre van szüksége a 14 éves élsportoló Boginak

Így döntött a család: Suhajda Szilárd teste az Everesten marad

Így döntött a család: Suhajda Szilárd teste az Everesten marad

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás