Titokzatos mikrobusz miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Egyre terjed a pánik, mióta hírek érkeztek egy ismeretlen kisbuszról, amelybe állítólag berángattak és bántalmaztak egy embert.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.21.
rémhír

A közösségi oldalakon időről időre elterjednek olyan rémhírek, amelyek nélkülöznek minden alapot. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településéről is aggódó emberek érdeklődtek a rendőrségen, és az internetes hozzászólások is megszaporodtak, többen egy titokzatos mikrobuszról írnak, amely Szabolcs megyei településeken bukkant fel, és állítólag az utcákat járja. A rendőrség minden eddig érkezett bejelentést ellenőrzött, de bűncselekményre utaló körülményt nem állapított meg – írja a Police.hu.

 

Aki bűncselekményről szerez tudomást, elsődlegesen ne a közösségi médiában ossza azt meg, hanem hívja a rendőrség 112-es ingyenesen hívható központi segélyhívószámát – Illusztráció (Pixabay)

A legutóbbi bejelentés szerint egy fiatalember azt állította, hogy 2022. augusztus 20-án 13 óra körül Nagykállóban ismeretlenek berángatták egy kisbuszba és ott bántalmazták. A bejelentést követően a rendőrség haladéktalanul megkezdte a körülmények vizsgálatát, azonban az eddig elvégzett adatgyűjtés alatt nem merült fel olyan tény, amely megalapozta volna a bűncselekmény elkövetésének gyanúját.

A rendőrség felhívja az internethasználók figyelmét arra, hogy a közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül olyan minden valós alapot nélkülöző híresztelést, amellyel másokban indokolatlan félelmet vagy pánikhangulatot kelthetnek. Továbbá kérik, hogy aki bűncselekményről szerez tudomást, elsődlegesen ne a közösségi médiában ossza azt meg, hanem hívja a rendőrség 112-es ingyenesen hívható központi segélyhívószámát és haladéktalanul tegyen bejelentést!









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás