RETRO RÁDIÓ

Hamarosan eldől ki a legjobb: 21 autót neveztek eddig az Év Magyar Autója 2023 díjakra

Tizenegy márka huszonegy autóját nevezte eddig az Év Magyar Autója 2023 díjakra. A nevezés augusztus 31-én zárul, a zsűrinek jövő márciusig van ideje dönteni a legjobbakról.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.08.01. 14:30
szavazás

Az Év Magyar Autója 2023 díjért a hazai gyártók közül eddig az Audi indult, a Magyar Év Autója 2023 díj különböző kategóriáiban a Volkswagen, a Volkswagen Haszonjárművek, a Skoda, a Cupra, a Citroën, az Audi és a Toyota újdonságai mérkőznek meg egymással és a zsűri elvárásaival. Az Év Zöldautója 2023 díjért zajló verseny különböző kategóriáiban a Subaru, a Volkswagen, a Volkswagen Haszonjárművek, a Skoda, a DS, a Peugeot, az Audi, a Toyota és a Lexus modelljei szerepelnek.

Ezek az autók a 2023-as jelöltek

 • Év Zöldautója 2023 díj: Subaru Solterra, Volkswagen ID.5 GTX, Volkswagen Arteon phev, Volkswagen ID. Buzz Cargo, Skoda Enyaq iV Coupé, DS 7 E-Tense, Peugeot 408 phev, Audi RS e-tron GT, Toyota bZ4X, Lexus RX, Lexus RZ
 • Magyar Év Autója 2023 díj: Volkswagen Taigo, Volkswagen ID. Buzz, Skoda Fabia, Skoda Karoq, Cupra Formentor, Citroën C5 X, Audi S8, Toyota Aygo X, Toyota Corolla Cross
 • Év Magyar Autója 2023 díj: Audi TT RS
 • Közönségdíj és Év Magyar Autója díjak is lesznek

  Az Autós Nagykoalíció (ANK) negyedik alkalommal hirdette meg az Év Magyar Autója díjakat. Nagy példányszámú online- és print lapok elismert autós újságíróiból álló független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2023 „legmagyarabb”, a magyar piacon a „legjobb”, illetve a „legzöldebb” autója. A díjakra augusztus 31-ig nevezhetik autóikat a gyártók és az importőrök.

  Az Év Magyar Autója 2023 díjat a Magyarországon összeszerelt, gyártója által nevezett autók közül ítéli oda a zsűri alapos tesztek és szigorú szempontrendszer alapján. A rangsorolásban sok más mellett az is döntő, hogy az adott autó milyen hányada készül hazai beszállítók alkatrészeiből, illetve mekkora az itthoni fejlesztés hozzáadott értéke.

  A szakmai zsűri két másik kategóriában is döntést hoz jövő tavasszal. Az importőrök által benevezett autók közül azok nyerik el a Magyar Év Autója 2023 díjat, amelyek kategóriájukban (kisautók, családi autók, üzleti autók, kis/közepes/nagy szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a leginkább megfelelnek a magyar vásárlók igényeinek.

  Szintén a zsűri – tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán – dönt több kategóriában (elektromos/hibrid városi autók, elektromos/hibrid szabadidő-autók, elektromos/hibrid prémium autók, elektromos kishaszonjárművek) az év legzöldebb autóiról is, legyenek azok villanyautók, vagy hálózatból tölthető hibridek.

  A Közönségdíj 2023 díj birtokosa pedig az az autó lesz, amelyre az összes jelölt autó közül a jövő év eleji közönségszavazáson a legtöbben szavaznak. Mivel az autószektor nem csupán autógyártókból és importőrökből áll, a szervezők kiosztják az Év Beszállítója 2023 kitüntetést is. Ezt azok a hazánkban termelő autóipari vállalatok kaphatják meg, amelyeket a hazai és nemzetközi autógyárak, valamint szakújságírók arra érdemesnek találnak, illetve a legmegbízhatóbb 2022-es magyarországi partnerükként a szervezők kérésére megjelölnek.

  Ők a 2022-es díjazottak

  Az Év Magyar Autója díjakat először 2020-ban osztották ki, a gyártók és importőrök összesen 39 autót neveztek. 2021-ben 46 autó, 2022-ben 58 autó közül választotta ki a zsűri a győzteseket.

  Az Év Magyar Autója 2022 díjat a gyártói kategóriában az Audi Q3 Sportback phev modell kapta, a Magyar Év Autója 2022 díjat különböző kategóriákban a Toyota Yaris Cross, a Honda HRV, a Hyundai Tucson, a Lexus NX, a BMW M4 Competition, a Volkswagen Golf Variant, a Skoda Octavia e-tec és a Toyota Hilux nyerte el.

  Az Év Zöldautója 2022-ben a Mini Cooper SE, a Hyundai Ioniq 5, a BMW iX, az Opel Astra phev, a DS4 E-Tense, a Kia Sorento phev és az Opel Combo-e modell lett.

  A Közönségdíj 2022 birtokosa a legtöbb közönségszavazattal a Suzuki S-Cross, míg az Év Beszállítója 2022 oklevelet a – a Bosch, a Hankook, a Hanon, az SK On és a Schaeffler egy-egy magyarországi gyára érdemelte ki. A zsűri 2023-ban is megválasztja az Év Autós Marketing/PR-szakemberét, az elismerést 2022-ben Salgó András, a BMW kommunikációs vezetője kapta.

  Ezeket olvastad már?
  Szívszaggató: videóra vette az anya, ahogy veri a gyerekeit

  Szívszaggató: videóra vette az anya, ahogy veri a gyerekeit

  Dráma a Duna-parton, életet mentettek a tűzoltók Budapesten

  Dráma a Duna-parton, életet mentettek a tűzoltók Budapesten

  Panelház liftjében fojtogattak egy 13 éves kislányt Csepelen

  Panelház liftjében fojtogattak egy 13 éves kislányt Csepelen

  Műveltségi teszt: a tudásod átlag feletti, ha ezekre a kérdésekre helyesen válaszolsz

  Műveltségi teszt: a tudásod átlag feletti, ha ezekre a kérdésekre helyesen válaszolsz

  Top hírek  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás