Szaglik a WC-helyzet Zuglóban! Piszoárokon spórol a baloldal, de az óriási fizetésekre van pénz – Videó!





Úgy tűnik, a közintézményi piszoárokon spórol a zuglói vagyonkezelő, miközben az 5,5 milliárdból gazdálkodó szervezet vezetőjének bérét éppen mostanában emelte 1,5 millió forinttal a baloldali kerületvezetés. Mindeközben Hadházy Ákos egy idegen kerületben lévő WC-vel foglalkozik Facebook-oldalán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.07.
XIV. kerület pénznyelő kerület

„Ameddig a baloldali pártok a vagyonkezelőkoncért marakodnak, addig az ügyfélszolgálatot is bonyolító helyiség mosdójában leszerelték még a piszoárokat is, a higiéniai feltételek pedig kritikán aluliak” – mondta el a Metropolnak Borbély Ádám fideszes képviselő, aki szerint Hadházy Ákosnak ideje lenne „megtalálnia” Zuglót. Lapunk a helyszínen járt és valóban kétségbeejtő a helyzet már reggel is, pedig akkor még kevés ügyfél használja a helyiséget.

 

A piszoárokat is leszerelték a mosdóban – mutatta meg nekünk Borbély Ádám /Fotó: Metropol

Hiányzó piszoárok, földre dobott vécépapírtartó-támaszték, törött WC-deszka és gyomorforgatóan durva vizeletszag jellemzi rögtön takarítás után is, pedig a kő még meg sem száradt felmosást követően. Ez ma a zuglói vagyonkezelő épületében található férfi-WC lesújtó állapota. A mosdót több százan is használják naponta, hiszen a vagyonkezelő bérbe adta a helyiséget, így az ügyfelekkel foglalkozó kormányablak is ebben a házban működik. A baloldali kerületvezetés alá tartozó vagyonkezelőnek lenne a feladata a földszinten található toilet üzemeltetése, de láthatóan nem erre koncentrálnak az ellenzéki politikusok, szerintük rendben van, hogy míg az ügyfelek szörnyülködnek mosdóhasználat közben, addig az 5,5 milliárdból gazdálkodó kerületi vagyonkezelő vezetőjének bérét takaros összeggel megemelték.

A WC-deszka törött Fotó: Metropol
A szappan folyik Fotó: Metropol
A kézszárító nem működik Fotó: Metropol

Hadházynak ideje lenne „megtalálnia” Zuglót és nem távoli kerületekben vizsgálni a WC-ket

„Felháborító, hogy az önkormányzati cég új vezérigazgatójának a baloldali többség most emelte meg 1,5 millió forintra a bérét, és eközben a zuglóiaknak pedig ezt nyújtják. Botrányos az is, hogy Hadházy Ákos nem a zuglói köz- vagy intézményi illemhelyekkel foglalkozik, hanem kerületen kívüli mosdókat analizál Facebook-oldalán. Mint ismeretes, a baloldali politikus közösségi oldalán mutatta be, milyen állapotban van az Országos Traumatológiai Intézet melletti rendelőintézet férfimosdója.”

Már reggel alig van papír, az is „félárbócon” /Fotó: Metropol

700 milliós Pillangó park, pénznyelő WC-vel

Már a Karácsony Gergely luxusberuházásaként elhíresült Pillangó park megújítási pályázatának kiírásánál is számos furcsaság felmerült. Több hazai lap is foglalkozott azzal, hogy a közbeszerzést úgy írták meg, hogy csak egyetlen konzorcium felelt meg a kritériumoknak. A kivitelezés során is rengeteg baki történt: a helyiek tiltakozása ellenére közel száz fát kivágtak, olyan járdát építettek, ami az út közepén véget ér, az egyik fát beépítették az útba, így az babakocsival nehezen megkerülhető. A 2019-ben nagy csinnadrattával átadott közpark végül jóval többe: 700 millióba került. Ám az itt átadott vécé ajtaja sosem nyílt ki, viszont három éven keresztül elnyelte a pénzt.

Végül Zugló fideszes önkormányzati képviselője, Borbély Ádám megelégelte a baloldali kerületi vezetőség alkalmatlanságát, és felhívta erre a fizetős nyilvános vécére is a figyelmet. Akkor a pelenkázásra fenntartott helyiség pénzbedobó rekeszében látható volt, hogy sok játszótéri anyuka esett „csapdába” azzal, hogy megpróbált bejutni a közpénzből épített illemhelyiségbe.

A Metropol újra megnézte a hírhedt pénznyelőt, amely azóta sem működik, de legalább Borbély Ádám felháborodását követően egy táblát kiakasztott rá az önkormányzat azzal: nem működik!

A Bosnyák téri köz-WC is „pénznyelő automata” volt

Nem egyedi eset Zuglóban a működésképtelen nyilvános vécé. A Bosnyák téren ugyanúgy zárt kapukkal várta gyanútlan áldozatait egy másik mellékhelyiség, amely a pénzt szintén elfogadta, de a sokaknak épp égetően sürgős szolgáltatást cserébe nem nyújtotta. Borbély ebben az esetben is felszólalt, így a baloldali többségű zuglói testület mára már megnyittatta a helyiséget.

Úgy látszik, Zuglóban szeretik az automatás érméket, a parkolásból is szépen befolyt

A büntetőügyként ismert eset még Karácsony Gergely polgármesterkedése idején történt. Fuzik Zsolt vallomása szerint éveken át lenyúlták a zuglói parkolási pénzeket a szoci képviselők. Sok-sok millió cserélt gazdát táskában, papírzacskóban a város különböző helyszínein. A vallomás alapján Horváth Csabának és Tóth Csabának 250 millió, Molnár Zsoltnak 40 millió, Baja Ferencnek 30 millió jutott.

Zugló a baloldali pártok kifizetőhelye lett

„Míg korábban Zugló Tóth Csaba szocialista politikus birodalma volt, most már a baloldali pártok marakodnak azért, hogy melyik kapjon vezérigazgatói helyet és melyik milyen elosztásban részesedjen a területekből. Hadházy Ákos azzal sem foglalkozik, hogy Zugló a baloldal kifizetőhelye lett, sőt nagy ívben kerüli a városrészt, de ha valódi szándék lenne a baloldali pártok és Hadházy részéről a korrupció visszaszorítására, akkor az én álláspontomhoz csatlakozva megszüntetnék a vagyonkezelőt. Csak a szükséges feladatköröket szerveznék ki cégekbe, amit lehet pedig visszaszerveznének a polgármesteri hivatalhoz, mert ez segítené az átlátható működést” – hangsúlyozta Borbély Ádám.





Ezeket olvastad már?
„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás