RETRO RÁDIÓ

Megelégelték: maguk tömnék be a kátyúkat a wekerletelepiek





A XIX. kerületi Wekerletelep úthibái alaposan megkeserítik az ott élők életét. Egy helyi lakos, miután megkapta a több százezres futómű-javíttatási számlát, úgy döntött, betelt a pohár, és a saját kezébe veszi a dolgokat. Elhatározta, hogy összefogást szervez, és zsákos aszfaltot vásárolnak, amivel betömik az utakon éktelenkedő gödröket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.24.
XIX. kerület Összefogás

Egy kispesti zárt Facebook-csoportban régóta téma a wekerletelepi kátyúrengeteg. Mivel úgy tapasztalták, hogy panaszaik süket fülekre találnak, összefogást szerveztek. Kiss Zoltán, aki több mint 6 éve lakik családjával Wekerletelepen elhatározta, hogy zsákos aszfaltot vesz, és betömi a kátyúkat, amik miatt nemrég 800 ezer forintot kellett költenie futómű-javíttatásra.

Kiss Zoltán megelégelte az autóját tönkre tevő kátyúkat Fotó: Facebook

„A kezdeményezés azért született, mert úgy érezzük, az önkormányzat oldaláról senkit nem érdekel igazán a probléma. Wekerletelep egy felkapott, szép része Budapestnek, közben pedig olyan rettenetes állapotúak itt az utak, hogy szinte lehetetlen a közlekedés” – magyarázta lapunknak Zoltán.

Hosszú útszakaszokat uralnak a kátyúk Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Gödrök lettek a betömött kátyúk helyén

A Metropol ellátogatott a XIX. kerületbe, ahol beigazolódott olvasónk állítása. Vannak ugyan felújított útszakaszok, de rengeteg a járhatatlan útszakasz. Míg az Esze Tamás utcától eljutottunk a Kós Károly térig, többször huppant bele az autónk kereke a futóműveket alaposan megpróbáló kátyúkba. A lombok között átszűrődő fényfoltok miatt különösen nehéz észrevenni a gödröket, ahol pedig nem árnyékoltak a fák, gyakran csak szlalomozva tudtunk haladni az úthibák miatt. A helyiek elmondása szerint rengeteg bosszúságot okoznak nekik a pocsék állapotú wekerlei utak, az önkormányzat azonban bejelentések ellenére sem orvosolja tartósan a problémát. Előfordult, hogy befoltoztak kátyúkat, azonban a betömött lyukak helyén hamarosan még nagyobb gödrök keletkeztek.

Több százezres kárt okozhatnak a futóművekben az aszfaltgödrök Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

„Már háromszor borultam fel a rokkantkocsival”

Utunk során találkoztunk egy, a kátyúk kerülgetésével bajlódó fiatal párral. A gödrök azonban ezúttal a járdán voltak.

„A környéken keresni sem kell a kátyúkat, szinte mindenhol ott vannak. A babakocsival is folyton kerülgetni kell őket, mert a járdák is szörnyű állapotban vannak” – mondta a Metropolnak Bence.

„Wekerlére járok futni évek óta, mert imádom a hangulatát és az ősfákat, de az utak minősége borzasztó. Az autóutak és a gyalogos járda egyaránt” – számolt be Adrienn.

Sajnos én rokkantkocsival közlekedem, és az elmúlt 4 év alatt ez már a negyedik kocsim. Ezeken az utakon jóval hamarabb tönkremennek a motoros rokkantmopedek, mint máshol” – panaszolta lapunknak S. Beatrix, aki ugyancsak helybeli. „Sajnos a járdák többsége sem járható: keskenyek, göröngyösek, még gyalogosan is veszélyes közlekedni rajtuk. Már háromszor borultam föl a kátyúk miatt. Sajnos a Wekerle Kispest mostohagyermeke„

S. Beatrix számára mindennapos kihívás a rokkantkocsis közlekedés Wekerletelepen Fotó: Metropol/Nagy Zoltán





Ezeket olvastad már?
Nem ismert határokat: rettegésben tartotta az Aldi dolgozóit egy visszaeső bűnöző

Nem ismert határokat: rettegésben tartotta az Aldi dolgozóit egy visszaeső bűnöző

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás