Így vélekedik a negyedik oltásról dr. Rusvai Miklós

A szakember egy interjúban részletesen kifejti, hogy szerinte hogyan alakul a koronavírus helyzet következő időszakban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.20.
előrejelzés

Nemrég dr. Rusvai Miklós a Life TV Ébredj velünk! című műsorában beszélt arról, hogy kell-e még tartanunk a járványtól. A virológus a beszélgetés során beismerte, hogy szerinte előbb-utóbb mindenki át fog esni a koronavíruson, de hangsúlyozta, hogy a mostanra dominánssá váló omikron-variáns sokkal enyhébb tüneteket okoz, mint a korábbi variánsok.

Szerinte már az ötödik hullám végénél járunk, és ezen a szinten marad egészen május végéig a vírus. Emiatt is javasolja, hogy akik eddig nem vették fel a negyedik oltásukat, azok már csak ősszel oltassák be magukat.

„Az, hogy folyamatosan »gyengül« a vírus, azért van, mert jobban tud terjedni, ha a gazdaszervezetet nem öli meg, így ugyanazt az embert is képes később újrafertőzni” – emelte ki Rusvai.

A háborús menekültek sem indíthatják el az új hullámot

„Magyarországon átoltottságban jól állunk, Ukrajnánál jobban, az onnan tömegesen érkező menekültek miatt mégsem indulhat be új járványhullám, mert nem a legfogékonyabb korcsoport jön, és az ötödik járványhullám náluk már lezajlott, tehát a többségük már rendelkezik természetes védettséggel” – tette hozzá megnyugtatásképpen a szakember.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás