Gyomorforgató beszámoló: így vadásznak a menekült nőkre a keselyűk a határnál – Videó!

A segélyszervezetek azt kérik, hogy a hölgyek azonnal a segítőpontokra menjenek, mivel az biztonságos.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.12.
segítség

A háború elől nem csak családok, hanem asszonyok, nők és lányok is menekülnek. Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Ukrajnából menekülő nőket futtatók próbálják becserkészni, majd prostiként futtatni idegenek.

A határra az első hetekben csak a segítséget hozó autók hajthattak be, emellett a rendőrök kiemelten figyelnek a hölgyek biztonságára.

A rendőrök állandóan figyelik a környékünket is, az első héten például autót nem engedtek ide a közelbe, csak kizárólag a Szeretetszolgálatnak, illetve a munkatársainknak, partnereinknek az autóit. Azt hogy az utcán mi történik, azt sajnos nincs jogunk befolyásolni, viszont aki tud olyan Ukrajnából érkező hölgyről, lányról vagy lányokról, hölgyekről, akik elindulnak, azoknak mindenképpen mondja meg, hogy segítőpontokba érkezzenek, mert itt teljesen védett az utaztatás is, a beérkezés és a szállás is, ha van esetleg valami atrocitás, az nem ilyen jellegű és azt tudjuk kezelni” – mondta el lapunknak Révész Lajos baptista lelkész.

A segítőpontokra érkezzenek a nők, mert jelenleg az a legbiztonságosabb Fotó: Metropol/Máté Krisztián

„Igen, én is hallottam ilyesmikről, de ez leginkább Kijevhez közel történik. Meg hasonlóan veszélyesebb helyeken leginkább. Én leginkább a híradásokból hallottam erről, de nem tudom, hogy Ukrajnában mennyire lehetnek a hasonló esetek sűrűn, illetve igazak” – mondta Nastia.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás