RETRO RÁDIÓ

Elképesztő sikernek örvend a Liget Project a világhírű fesztiválon is





Hatalmas érdeklődés övezi a magyarországi projektek a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán, a cannes-i MIPIM-en.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.16.
liget

Évek óta nagy érdeklődés övezi a nemzetközi ingatlanpiaci seregszemléken a Liget Budapest Projektet, hiszen a Városliget megújítása, az új épületek és intézmények megépítése és ideköltöztetése, a meglévő kulturális intézmények felújítása, a magyar főváros legrégebbi parkjának teljes rehabilitációja nemcsak a magyar állam, hanem a nyugati világ legnagyobb kulturális beruházása is egyben. A világ figyelme pedig egyre inkább ránk irányul, hiszen a sok kisebb fejlesztés átadása után elérkeztek a projekt ikonikus és grandiózus épületeinek pillanatai is. Megnyílt a Magyar Zene Háza, míg tavasszal a Néprajzi Múzeum is elkezdi fogadni a vendégeket.

– emelte ki Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója, aki szerint a japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett épület a maga organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és hatalmas üvegfalaival olyan látványt nyújt, ami miatt világszerte a legjobban várt új épületek között tartja számon a nemzetközi ingatlanfejlesztői szakma. Az érdeklődés a MIPIM-en is jelentős a Magyar Zene Háza iránt, az elismerés pedig egyöntetű – tette hozzá.

A nemzetközi ingatlanos seregszemlén állandó az érdeklődés az eseményen 2016 óta megjelenő magyar stand iránt, hiszen több rangos nemzetközi díjjal elismert fejlesztés jutott a tervektől a megvalósítási szakaszba, vagy éppen el is készült. A Magyar Zene Házát például a CNN és a World Architecture Community is 2022 egyik legjobban várt új épületének nyilvánította, és a tervek alapján 2019-ben Európa legjobb középületének választották a rangos londoni International Property Awards megmérettetésen, ami az ingatlanszakma egyik legnagyobb, széles körben jegyzett elismerése. 2020-ban pedig a világ legjobb zenei tematikájú fejlesztésének járó fődíjat kapta meg az amerikai Music Cities Awards-on.

A Magyarország−Budapest-stand szervezői több milliárd euró értékű magyarországi fejlesztést mutatnak be. A stand a fővárosiak mellett Debrecen és Szeged beruházásait is népszerűsíti, a nagyközönség elé tárva a legjelentősebb magyarországi ingatlanfejlesztők (ATENOR, Futureal-csoport, GLP, TriGranit, WING) városarculatot alakító projektjeit, amelyeket a következő években adnak át.

− emelte ki Heffner Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatói tanácsadója.

A cannes-i MIPIM kiállításon a világ több mint száz országából 25 ezer vezető szakember és befektető vesz részt. A rendezvény évről évre növekvő jövőbeni befektetéseket, jelentős üzletszerzési lehetőségeket, valamint fejlődési irányokat mutat az eseményen megjelenő országok számára.





Ezeket olvastad már?
Itt a titok: így lehet magasabb a nyugdíjad

Itt a titok: így lehet magasabb a nyugdíjad

Olyat tett egy férfi a 4-6-os villamoson, amit nagyon nem kellett volna – videó

Olyat tett egy férfi a 4-6-os villamoson, amit nagyon nem kellett volna – videó

Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás