RETRO RÁDIÓ

Anonymus: Izgalmas napok elé nézünk!

Anonymus újabb videót juttatott el a Magyar Nemzet szerkesztőségéhez. Az álarcos alak további leleplezéseket ígér, ezúttal a fővárosi kerületekben serénykedő politikusokat veszi célba.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.03.14. 12:04
KORRUPCIÓS BOTRÁNY

„Elhihetitek, itt is lehet érdekes dolgokat találni. Izgalmas napok elé nézünk” – fogalmazott Anonymus legújabb videójában. Az álarcos, sejtelmesen utal a fővárosi kerületekben ténykedő politikusokra, akik választások előtt „serénykednek...és próbálják észrevétlenül hazavinni a boltot”. Nyáron megmutattam, miként csalnak a Momentumosok az Uniós forrásokkal, ősszel láthattátok, hogy milyen jutalékosrendszer működik a Fővárosban. Most pedig következzenek a kerületek...„ - mondja videójában Anonymus. Azt egyelőre nem tudni, hogy személy szerint kik kerülnek majd az álarcos figura célkeresztjébe, de vélhetően újabb korrupcióról lehet majd szó.

Anonymus eddig kétszer kavarta fel az állóvizet Fotó: Anonymus

Anonymus először tavaly nyáron a momentumos Cseh Katalin családi cége köré szervezett hálózatot leplezte le. Cseh Katalinék meglehetősen gyanús körülmények között jutottak 4,8 milliárd forintnyi uniós támogatáshoz. Számos cég szisztematikusan együttműködve, telephelyeiket, valamint fióktelepeiket összehangoltan változtatva, vélhetően valós teljesítés nélkül nyert meg több pályázatot és zsebelt be vissza nem térítendő támogatásokat.Az ügyben jelenleg költségvetési csalás miatt zajlik a nyomozás.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számos helyszínen, összehangoltan tartott házkutatásokat, amelyek során fiktív számlákat is lefoglaltak. A bűnszervezet működését gyanító Gazdasági Versenyhivatal pedig helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított a céghálózat tevékenysége miatt. A történtek az OLAF érdeklődését is felkeltették, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal ugyancsak vizsgálódik az ügyben.

Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Anonymus másik nagy dobása a Karácsony Gergely vezette fővárosban működő jutalékos rendszer és a Városháza titokban tervezett eladásának a leleplezése volt.

Az álarcos alak számtalan hanganyagot juttatott el több médiumhoz, amelyek azt bizonyították, hogy a színfalak mögött előrehaladott tárgyalások zajlottak Budapest egyik legértékesebb ingatlanának eladásáról.

Az üzleti egyeztetéseken az orosz befektetői körök képviselőin kívül részt vett Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője, Gansperger Gyula baloldali vállalkozó, Bajnai Gordon volt kormányfő és Berki Zsolt, az úgynevezett táskás ember. A felvételekből kiderültek a fővárosi „jutalékos rendszer” részletei is. Ennek egyik fontos figurája a már említett Berki Zsolt, aki a kenőpénzeket szedte be, illetve osztotta szét. A vállalkozó vélhetően több fontosabb fővárosi ingatlan értékesítésében is szerepet vállalt, remek kapcsolatai voltak a vagyonkezelővel és a Városházával. Az ügy szálai a fővárosi önkormányzat legfelsőbb szintjéig érhetnek el.

Karácsony Gergely és stábja természetesen mindent tagad. A rendőrség ugyanakkor befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozás. Sajtóhírek szerint több helyszínen is, egyebek mellett a Városházán és a vagyonkezelő épületében tartottak házkutatást, a hatóságok bizonyítékokat foglaltak le.

 

Ezeket olvastad már?
Szívszaggató, hol találták meg az eltűnt kisfiút

Szívszaggató, hol találták meg az eltűnt kisfiút

Tragédia a színházban: a közönségre szakadt a tető

Tragédia a színházban: a közönségre szakadt a tető

Ötévesen szólalt meg Szofika, aki először mondta ki: anya!

Ötévesen szólalt meg Szofika, aki először mondta ki: anya!

„Szemünk előtt égett le a házunk” – sírva nézték a kisgyerekek a mindent elborító lángokat

„Szemünk előtt égett le a házunk” – sírva nézték a kisgyerekek a mindent elborító lángokat

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás