Drasztikus döntés: leállíthatják a Facebookot és az Instagramot egész Európában





A Facebook tulajdonosa egy európai törvény miatt került vitás helyzetbe az Európai Unióval, amelyben ha nem sikerül megállapodásra jutni, akkor jöhet a teljes leállás.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.02.07.
sötét jövőkép

Az Európai Adatvédelmi törvényeknek köszönhetően a közösségimédia-felhasználók adatai nem továbbíthatóak a tengerentúlra, így az Egyesült Államok nem fér hozzá és nem tárolhatja az európaiak profiljainak tartalmát – írja a Mashable.com.

Az adatvédelmi kérdésekben kapott össze Amerika és az unió – Fotó: Getty Images

A Facebook tulajdonosa szerint a Meta alkalmazásainak működéséhez elengedhetetlen az adatok felhasználása, így Mark Zuckenberg cégei nyomást akarnak gyakorolni Európára, hogy változtassanak az adatvédelmi szabályozásokon. Ebből kifolyólag esélyes, hogy időlegesen leállhat a közösségimédia-felületek közül az Instagram, és a Facebook, valamint a hozzájuk kötődő applikációk.

Tavaly egy napra leállt a Facebook és már pánik és hisztéria tört ki – Fotó: Getty Images

Ez kétélű fegyver, ugyanis a Metának és Mark Zuckenbergnek is hiányozna az az éves 250 milliárd dollár körüli bevétel, amit az európai felhasználók hoznak a konyhára, azonban az applikációk működéséhez véleményük szerint elengedhetetlen az adatok feldolgozása és tárolása. A történetet bonyolítja még, hogy néhány napja akkorát csökkent a Facebook részvényeinek értéke, hogy Zuckenberg kikerült a világ top 10 leggazdagabb embere közül is. Egy ilyen lépés pedig további értékvesztést okozna a számukra.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás