Fontos hírt közölt az Oktatási Hivatal – Még eddig hitelesítheted a felsőoktatási felvételi jelentkezést





Az Oktatási Hivatal (OH) egy nappal hosszabbítja meg a felsőoktatási felvételi jelentkezések hitelesítési határidejét. A Metropol összegyűjtötte a legfontosabb hétfői eseményeket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.21.
X. kerület ez lesz ma

Egy külső szolgáltatói hiba miatt február 18-án 14 órától február 19-én 3.35-ig nem voltak elérhetőek az Oktatási Hivatal honlapjai és számos szolgáltatása, így nem volt lehetőség a felsőoktatási felvételi jelentkezések hitelesítésére sem. Ezért, a jelentkezők érdekeit szem előtt tartva az OH 2022. február 21-e, hétfő éjfélig hosszabbította meg az ügyintézési határidőt.

Itt intézhető a hitelesítés

  • Ügyfélkapun elektronikusan
  • Postai úton levélben
  • Az Oktatási Hivatal egy nappal hosszabbítja meg a felsőoktatási felvételi jelentkezések hitelesítési határidejét Forrás: Pixabay

    Anyanyelv napja

    Február 21-én ünnepeljük a nemzetközi anyanyelvi napot. A világnapot annak emlékére tartják, hogy 1952-ben Bangladesben az urdut nyilvánították az egyetlen hivatalos nyelvvé, noha a bangladesiek anyanyelve a bengáli. Ezért február 21-én a diákok fellázadtak az anyanyelvük elnyomása ellen. A nemzetközi anyanyelvi napot 2000-ben ünnepelték először világszerte.

    A magyar nyelv

    186 éve, 1836-ban lett a magyar nyelv a hivatalos nyelv Magyarországon, 1844 óta pedig az ország kizárólagos hivatalos nyelve. A magyar az uráli nyelvcsalád tagja, a finnugor nyelvek közé tartozó ugor nyelvek egyike. Becslések szerint a magyar anyanyelvű személyek száma a világon 15 millió lehet.

     

    Forgalomkorlátozás filmforgatás miatt

    Filmforgatás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2022. február 21-én a X. kerületben.

    Szakaszosan és időszakosan lezárják 6 óra 30 perctől 16 óra 30 percig a Salgótarjáni utcát az 53. számtól a Pongrácz útig

    Tilos megállni 24 óráig:

  • Salgótarjáni utca 53–59. számok előtt a parkolósávban
  • Salgótarjáni utca 63/A mellett lévő parkolóterületen
  • Salgótarjáni utca 61/A mellett a parkolósávban
  •  

    Zárva tart a lőrinci piac

    Karbantartás miatt ma szünetel a piacolás a XVIII. kerületben. A közkedvelt vásár keddtől újra megnyílik a vásárlók előtt.

     

    Fagyba borul Budapest

    Újabb hidegfrontot hozott a reggel. Ma többfelé esőre, záporra, néhol zivatarra számíthatunk, a hegyekben havas eső, hózápor is előfordulhat. A csúcshőmérséklet 6–13 fok között alakul. Kedden hosszabb napos időszakok ígérkeznek, de helyenként futó záporra, míg a hegyekben hózáporra is számíthatunk. Kedden a reggeli gyenge fagy után 7–12 fok körül alakul a hőmérséklet.

     





    Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás