BudapestGO lett a BKK Futárból – egy alkalmazásban lesz minden tömegközlekedéshez fontos dolog





A Metropol összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat arról, hogy melyik fontos applikáció újul meg, és hogy milyen kiállítás nyílik a 18. kerületben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.09.
XVIII. kerület ez lesz ma

BKK Futár, mostantól BudapestGO!

Az új alkalmazásban minden olyan dolgot megtalálhatunk majd, ami a tömegközlekedésben elengedhetetlen. Aki már rendelkezik a Futár applikációval, azoknak elegendő, ha frissítik a régi alkalmazást. Új korszak vette kezdetét a közösségi közlekedésben azzal, hogy a BKK Futár elbúcsúzik és a helyét a BudapestGO váltja fel. Az új alkalmazás napokon belül mindenki számára elérhető lesz. Az applikáció az eredeti profilját megőrzi, tehát továbbra is meg tudjuk majd benne tervezni az utunkat, azonban számos olyan funkcióval is kiegészül, amelyhez korábban más alkalmazásokat kellett használni.

2 az 1-ben: jegy- és bérletvásárlás és bemutatás az ellenőrnek

Az alkalmazás legnagyobb és leghasznosabb újítása, hogy már jegyet és bérletet is vásárolhatunk majd benne. Sőt, nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb hazai város helyi közösségi közlekedési eszközére is megvásárolhatók lesznek a jegyek és a bérletek. A kód bemutatásával pedig az ellenőr is láthatja, hogy érvényes utazási okmánnyal utazunk a járművön.

Egyszerűsödik a jegy- és bérletvásárlás is – Fotó: BKK

Ezek a fejlesztések érkeznek még ebben az évben a BudapestGO-ba

  • Márciustól az időalapú jegyek is megvásárolhatók lesznek az applikációban.
  • Kerékpáros-tervezésnél az applikáció figyelembe veszi a domborzati viszonyokat, így könnyebb lesz eldönteni, azt az utat válasszuk-e.
  • Az applikáción keresztül kérhetjük majd a Telebuszokat, amik csak akkor közlekednek, ha megrendeljük azokat.
  • Főképernyőre tehetjük a jegyünket és a bérletünket – Fotó: BKK

    Újra jár a sikló!

    Hosszú idő után újra birtokba veheti az utazóközönség a Budavári Siklót. A turisták körében népszerű jármű mindennap 8–22 óra között szállítja az érdeklődőket a Clark Ádám térről a Szent György térre. A menetjegyért továbbra is 1400 forintot, a retúrjegyért 2000 forintot kell fizetni. A sikló két járművét, Gellértet és Margitot még szeptember elején emelték le felújítás miatt a Várhegyről. A rekonstrukció során nem csak a kocsik, de a 95 méter hosszú sínpályát is felújították.

    Megújult a Budavári Sikló – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

    Ma van a nemzetközi pizzanap!

    A rendkívül egyszerűen elkészíthető pizza az egész világon, így hazánkban is igen közkedvelt étel. Az első pizza története az ókorig nyúlik vissza, ugyanis már a görögök és az egyiptomiak is készítettek lapos kenyérre emlékeztető tésztaételt. A jeles napról a nemrégiben Magyarországra érkezett új ételkiszállító cég, a Rocket sem feledkezett meg. Azzal kedveskedik vendégeinek, hogy azok, akik partneréttermeiktől rendelnek pizzát maguknak, negyven százalék kedvezményt kapnak a vásárlásból a mai napon. Az amerikaiak a nemzetközi pizzanapot olyan fontos események tartják, hogy egy egész hónapon át ünneplik.

    Kedvezményesen vehetünk pizzát a pizza napján – Fotó: Metropol/KB

    Ma búcsúztatják Csollány Szilvesztert!

    A Farkasréti temetőben 11 órától vesznek végső búcsút az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásztól, az 51 évesen elhunyt Csollány Szilvesztertől. A nyilvános eseményen a gyászolók egy szál virággal róhatják le kegyeletüket Sydney olimpiai bajnoka előtt. A gyűrű ura még tavaly december elején került kórházba, miután elkapta a koronavírust. Csollány Szilveszter a betegséggel szemben vívott harcát idén január 24-én vesztette el.

    A Farkasréti temetőben búcsúztatják a gyűrű urát – Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

    Kiállítás nyílt a 10 éve megszűnt Malévról

    Február 17-ig a ügyfélfogadási időben látogatható a XVIII. kerületi városházán a Malév 1954–2012 című kiállítás. A tárlat a légitársaság 58 évét mutatja be. A kiállításmegnyitót február 10-én, csütörtök délután 2 órakor tartják.

     





    Ezeket olvastad már?
    Erre senki nem készült: az egész országra riasztást adtak ki mára

    Erre senki nem készült: az egész országra riasztást adtak ki mára

    "Állj neki újra tanítani, k***va" - két tanárát is bántalmazta a 17 éves fiú

    "Állj neki újra tanítani, k***va" - két tanárát is bántalmazta a 17 éves fiú

    Korrupció és trükközés: Karácsony rekordot döntött, számtalan nyomozás folyik fővárosi ügyekben

    Korrupció és trükközés: Karácsony rekordot döntött, számtalan nyomozás folyik fővárosi ügyekben

    Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

    Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás