RETRO RÁDIÓ

Újévi csoda: senki nem halt meg a tűzvészben, de 30 ezren lettek otthontalanok





Tűzvész miatt kellett elhagynia otthonát több tízezer embernek az egyesült államokbeli Colorado államban. Mintegy 500 ház biztosan a lángok martaléka lett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.01.
evakuálás

A szél hatására több kisebb tűz egyesült egy naggyá az Egyesült Államok nyugati részén elterülő államban, és emiatt elővigyázatosságból két kisváros - Louisville és Superior - csaknem minden lakóját evakuálni kellett - jelentette a rendőrség. A coloradói kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett ki a tagállam katasztrófa sújtotta részén, valóságos újévi csodának nevezte, hogy a katasztrófában senki sem halt meg és csupán 6 ember sérült meg. A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a szerencsétlenségben senki nem tűnt el és nem történt haláleset sem. A jelentés szerint azonban mintegy 500 ház már leégett, további ötszáz épületről feltételezik, hogy a lángok martaléka lett. A tűz péntek délelőttig 24 négyzetkilométernyi területen pusztított, de a jelek szerint sikerült lokalizálni. A hatóságok bejelentették, hogy péntek estére elállt a szél, és várható hóesés miatt a tűz valószínűleg nem jelent további veszélyt. Jared Polis kormányzó bejelentette: beszélt Joe Biden elnökkel, aki gyors pénzügyi segítséget ígért a károsultaknak.

A tűz oka

A dpa német hírügynökség megjegyezte, hogy Coloradóban télen szokatlan az ilyen súlyosságú tűzvész, de magyarázza ezt a rendkívül nagy szárazság. Boulder megyében a nyár közepe óta nem hullott le jelentősebb mennyiségű csapadék. A kezdeti, kisebb tüzeket leszakadó vezetékek és kábelek okozhatták a száraz növényzetben, bár a tűz okát hivatalosan még nem állapították meg - közölték helyi vezetők.

Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén MTI/EPA/AAP/Sean Davey

 





Ezeket olvastad már?
Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás