Teraszba betonozott fegyverekre bukkantak a rendőrök Budán





Valóságos fegyverarzenált foglaltak le a rendőrök egy budai házban, melyeknek állítólag egy alvilági kettős gyilkossághoz is közük lehet. 



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.23.
fegyverek maffia

Az ügy a HVG információi szerint összefüggésben állhat azzal az eljárással, ami a Turek becenévű D. Alex (korábbi nevén Haris Sándor) ellen folyik. Tureket korábban azért fogták el, mert a rendőrség szerint ő ölette meg egykori barátját, az 1999-ben kivégzett Döcher Györgyöt, vagyis a Csontkezűt egy XV. kerületi presszóban. A szlovák rendőrök gyanúja szerint Tureknek a dunaszerdahelyi mészárláshoz is köze lehet. A rendőrök a terasz betonjának feltörése után valóságos fegyverarzenált találtak: géppisztolyokat, kézifegyvereket, hangtompítókat, maszkokat, golyóálló mellényeket. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy lőszerrel visszaélés miatt nyomoznak.

 

 

A letartóztatásakor építési vállalkozóként dolgozó D. Alexet, azaz Tureket azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy 1999-ben az ő megbízásából ölte meg egy bérgyilkos a Csontkezű gúnynéven ismert Döcher Györgyöt. Turek és Csontkezű gyerekkori barátok voltak, a kilencvenes években pedig egy olyan bűnözői párost alkottak, akiktől rettegett az alvilág. Több gyilkossággal, köztük egy fiatal lány megölésével is hírbe hozták őket, de egyik gyilkosságot sem sikerült rájuk bizonyítani.

A kilencvenes évek végére Csontkezű és Turek között megromlott a viszony, a rendőrség gyanúja szerint ez vezethetett ahhoz, hogy előbbit egy bérgyilkos fényes nappal likvidálta a bolgár testőrével együtt egy rákospalotai kiskocsmában. Turek jó kapcsolatban állt a szlovákiai magyar maffiával és annak egyik vezetőjével, Sátor Lajossal. A gyanú szerint Turek Sátort kérte meg arra, hogy ölesse meg Csontkezűt. A szlovákiai magyar keresztapa a rendőrség feltételezése szerint cserébe azt kérte Turektől, hogy segédkezzen megölni riválisait, a szlovákiai magyar Pápay klán tagjait. Ez volt az a bizonyos dunaszerdahelyi mészárlás, ami Európa legsúlyosabb maffialeszámolásaként vált ismertté a kriminalisztikában: 1999. március 25-én három, fekete rendőrségi overallt és símaszkot viselő gépfegyveres elkövető hatolt be a dunaszerdahelyi Fontána étterembe és lőtt halomra tíz embert, köztük a klán vezérének tartott Pápay Tibort. A mészárláshoz használt fegyverek és kellékek nem kerültek elő.

Alvilági körökben terjedő információk szerint a jelenleg letartóztatásban lévő Turek egyik közeli ismerőse, bizalmasa, B. ingatlanában találták meg a minap a lefoglalt fegyvereket, de arról nincs információ, hogy a lefoglalt tárgyaknak van-e közük a korábban elkövetett súlyos bűncselekményekhez. A Döcher-gyilkosság miatt jelenleg Tureken kívül a Németországban elfogott, majd onnan Magyarországra szállított szlovák állampolgár, B. Karol van letartóztatva. A rendőrség gyanúja szerint B. Karol vitte Döcher gyilkosát, Sz. Árpádot a helyszínre – mindketten a Sátor Lajos vezette szlovákiai magyar maffia emberei voltak. Sz. Árpád évekkel a Döcher-gyilkosság után autóbalesetben meghalt, de a nagyfőnök, Sátor Lajos sincs már az élők sorában, őt ugyanis a saját emberei tették el láb alól.





Ezeket olvastad már?
Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt pr-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás