RETRO RÁDIÓ

Orbán: Minden eleme fenn fog maradni a mostani családtámogatási rendszernek





A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút, amelyben sokakat érintő bejelentéseket tett.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.28.
döntések

Orbán Viktor ma reggeli interjújának elején kiemelte, több esetben túl messzire ment a baloldal a járványkezelés bírálatában. Elmondta, amikor úgy támadják a járványkezelést, hogy lebeszélik az embereket arról, hogy ők is a védekezés részesei legyenek, akkor az egész ellen tesznek.

„Egy bizonyos határon nem lehet túlmenni.” - jelentette ki.

A minsizterelnök úgy véli, hogy a vírus elleni védekezés kérdését ki kellene vonni a választási kampányból.

„Az Operatív Törzs lassan kétéves lesz, és nagyon sokan dolgoznak azon, hogy a megmentsék az emberéleteket, és nem érdemlik meg ezeket a támadásokat.” - mondta.

A kormányzati döntéseket a magyar emberek biztonsága vezeti

„Minden kormányzati döntést a magyar emberek biztonsága vezeti” - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, mindig kell tartalék vakcinából, de ráhagyással dolgoznak, és a készletek egy része elveszíti a szavatosságát. Éppen ezért egy részét odaadják azon országoknak, akiknek szüksége van rá, és nem semmisítik meg.
Mint mondta, a vakcinát gyárakban gyártják, és a gyáraknak tulajdonosai vannak, akik profitot szeretnének elérni.„ A gyógyszergyárak nagyon fontosak, de nem szolgáltathatjuk ki magunkat ilyen gyáraknak” - tette hozzá. - „Vakcinabeszerzés szempontjából nem állhatunk egy lábon. Nekünk több lábon kell állnunk.” Megjegyezte, nem szabad lemondani arról, hogy azon országok, akik képesek jó vakcinát előállítani, azokkal megmaradjon a kapcsolat.

A kormánynak kell beleavatkoznia az árakba

Orbán Viktor az élelmiszerárstopról azt mondta, normális esetben a kormánynak nem kell beavatkoznia az árakba. „Vannak rendkívüli helyzetek, és akkor a kormány nem mondhatja, hogy a gazdasági szereplők majd megoldják a helyzetet.” - mondta. A kormányfő szerint a világgazdaság belépett a magas inflációs korszakba, és ekkor a kormány nem várhatja a piaci szereplőktől az árak kiegyenlítését. „Amíg nem kerülnek vissza a dolgok a megfelelő kerékvágásba, addig azonban élni kell” - tette hozzá.

A családokat meg kell védeni az elszabaduló árakkal szemben

Arról, hogy egyes ellenzéki szereplők szerint ő tehet az inflációról, Orbán Viktor elmondta: „Ezen a szinten nem lehet komolyan beszélni, hiszen az energiaárak növekedése miatt ugrottak meg az árak. Az energiaárak esetében Brüsszel politikája megbukott, mert a klímavédelem szempontjából magas árakat akar. Ennek az eredménye lett a magas infláció. Zsákutcába jutott ez a politika. A szociális szempontnak érvényesülnie kell az energiaárakban is. Brüsszel további áremelést szeretne, és az autókat is, házakat is meg akarják adóztatni. A családokat meg kell védeni az elszabaduló árakkal szemben, így Spanyolország és Franciaország most vezeti be a rezsicsökkentést Pont a rezsicsökkentés terén lehetne egyezség a politikában” - - mondta a kormányfő, aki kitért arra is, mi a véleménye arról, hogy a baloldal a rezsicsökkentést támadta: „Normális ember nem támadja meg, hogy alacsonyabb árat kell fizetni az áramért és a gázért. Magyarországon a legolcsóbb közé tartozik Európában. Akárhogy is támad a baloldal, ki kell tartani a rezsicsökkentés mellett” - tette hozzá.

A családtámogatási rendszer minden eleme megmarad, sőt bővülhet

Orbán Viktor közölte, hogy az elmúlt 12 évben sok dolog épült fel Magyarországon, így lett egy stabil politikai rendszer, és egy gazdasági rendszer. Kiépült egy új adó-és bérrendszer, a családtámogatási rendszer. Elmondta, hogy míg Németország a csökkenő népesség problémáját bevándorlókkal szeretné megoldani, Magyarország a családtámogatási rendszerrel szeretne tenni a jelenség ellen. „Nem akarunk bevándorló ország lenni, én inkább levágom a kezem, minthogy ilyen mondatot leírjak” - mondta. Hozzátette, hogy minden eleme a családtámogatásnak fenn fog maradni, sőt ha megkapják a bizalmat újabb négy évre, akkor újabb elemekkel fog bővülni. „Ha van gyermek, akkor van jövő, ha nincs gyermek, nincs jövő” - foglalta össze. - „Mi a bevádorlást nem akarjuk követni, és azon dolgozunk, hogy olyan körülmények legyenek, hogy merjenek az emberek gyereket vállalni”.

2021-ben a magyar gazdaság fantasztikusan teljesített

2021-ben a magyar gazdaság fantasztikusan teljesített, miközben sokakat meggyötört a járvány - mondta a kormányfő. 6 százalék feletti növekedés volt.

„Meggyötört minket az év, de egy olyan gazdasági politikát követett a kormány, hogy a gazdasági növekedés szempontjából ez volt az egyik legsikeresebb gazdasági év” - mondta.

Az interjú végén elmondta, hogy a közeljövőben nemcsak Spanyolországba, de Moszkváb is ellátogat Putyin elnökhöz, akivel elsősorban a gazdasági kérdéseket tárgyalják meg, mint mondta, a a gazdasági kapcsolat erősítése a cél.





Ezeket olvastad már?
Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

 Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás