A hibrid oktatás a leghatékonyabb

Klára Botond fizikatanár, azért hozta létre az eduking.hu online tudástárat, hogy az esetleges nehézségeken túllendülve könnyebben megszerettessék a diákokkal a tantárgyakat, de emellett fontosnak tartja a személyes, jelenléti oktatást is. Már több ezer diáknak nyújt segítséget a tanulásban az oldal.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.20.
hogyan tanuljunk

Az edikung.hu egy online platform, ahol a tanulni vágyók számára rendelkezésre állnak fizika, informatika, tanulásmódszertan és közgazdaságtan oktatóvideók, általános és középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak. Az online oktató felületet azért hozták létre, hogy megkönnyítése tantárgyak tanulását a diákok számára.

A kudarcélmény meghatározó a tanulásban

– Tapasztalataim alapján a fizikatanulásban vannak kritikus pontok, melyeknél a diákok elakadnak és akkor kudarcélményük lesz. Ezek kiküszöbölésére hoztuk létre az eduking.hu-t – mondta Klára Botond hozzátéve, hogy jelenleg 3125 felhasználója van az oldalnak.

Az online mellett fontos a jelenléti oktatás is

A járványhelyzet miatt már minden diák és szülő megtapasztalhatta az online oktatást és annak nehézségeit, könnyebbségeit. Sokak, azonban inkább vágytak vissza a közösségbe.

Az online térben zajló oktatás előnye, hogy az információ gyorsabban terjed és könnyen elérhető. Azonban a hátránya, hogy a nagy információhalmazban nem mindig a megfelelő információk jutnak el a diákokhoz, így vakvágányra futhat a tanulás. Szerintem online jól lehet segíteni a tanulást, de mindezek mellett az alap a jelenléti oktatás – mondta a Metropolnak Klára Botond.

Van módszer arra, hogy megszerettessék a tantárgyakat a tanulókkal Fotó: Shutterstock









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás