Több százezret loptak el az álrendőrök Zuglóban! Így kerüld el az átverést





Megrázó lopás történt a XIV. kerületben, álegyenruhások rabolták el a spórolt pénzét egy nyugdíjas férfinek, miután bejutottak annak lakásába.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.13.
XIV. kerület újabb csalók

Elképesztő átverés áldozata lett egy nyugdíjas férfi Zuglóban. Két ismeretlen rendőrnek adta ki magát, sőt még hamis igazolványuk is volt, amit felmutattak, ezt követően elővetették a férfival a féltve őrzött spórolt pénzét, majd leléptek vele. Az áldozat hozzátartozója a Ripostnak számolt be a történtekről.

Hamis jelvényt is felmutattak

A kamurendőrök a bejárati ajtó biztonsági ellenőrzésének fedősztorijával jutottak be az ingatlanba. A kirabolt 86 éves férfi lánya számolt be a részletekről.

Miután a két férfi egyenruhában volt és még a jelvényüket is bemutatták, apukám beengedte őket a lakásba. Ők rögtön elkezdték vizsgálni a bejárati ajtót, majd kis idő múlva azt mondták, hogy úgy látják, hogy nem nyúlt senki a zárhoz, de ennek ellenére azt kérték aputól, hogy ellenőrizze le a spórolt pénzét is, hogy meg van-e még” – mondta el a lapnak Veress Szilvia, a kirabolt 86 éves férfi lánya.

Álrendőrök vertek át egy férfi Zuglóban Fotó: Getty Images

„A két férfi azt mondta édesapámnak, hogy tegye ki a spórolt pénzét a konyhaasztalra, mert ez nyomozati anyag és szeretnének képeket csinálni róla. Az álrendőrök olyan meggyőzőek voltak, hogy apa megtette, amit kértek. Ezek után azt mondták neki, hogy mindjárt visszajönnek csak le kell menniük a kocsihoz a fényképezőgépért. Amikor apa feleszmélt, azt látta, hogy az asztalra tett 400 000 forint eltűnt és a két férfi persze soha nem jött vissza” – fejtette ki a történteket a hozzátartozó.

Néhány nappal az eset előtt furcsa dolog történt

Kiderült az is, hogy néhány nappal korábban egy férfi szintén becsöngetett a nyugdíjas férfihoz azzal a szöveggel, hogy együtt jártak kondiba 30 évvel korábban. Akkor az idegen felment a lakásba és kedélyesen elbeszélgetett az édesapával, közben körülnézett az ingatlanban. A család szerint ő lehetett a felderítője a csapatnak.

A semmiből hirtelen megjelent egy „régi ismerős” a lakásban körülnézni Fotó: Shutterstock

A Ripost felkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), akik tanácsokkal látták el az olvasókat, és igazolták, hogy a jelenlegi esetben megtörtént a feljelentés és nyomozást indítottak az ügyben.

A bemutatott bűncselekménnyel kapcsolatban, 2021. december 10-én érkezett feljelentés, amely alapján a kerületi rendőrkapitányság lopás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Így kerüld el, hogy átverés áldozata legyél

A BRFK a következő bűnmegelőzési tanácsokat javasolja az ilyen esetek elkerüléséhez:

  • A rendőrt egyenruhája, szolgálati jelvénye valamint fényképes szolgálati igazolványa igazolja. A polgári ruhás rendőröket, köztük a nyomozókat igazolványuk és öt számból álló sorszámozott jelvény igazolja.
  • A szolgálati jelvény felső részén „RENDŐRSÉG” felirat, míg az alsó részén ötjegyű egyedi azonosítószám található, továbbá a kettő között piros-fehér-zöld mezőben egy kard és mérleg motívum látható. Fontos, hogy a jelvény alsó részén számsor szerepel és nem „POLICE” felirat.
  • A rendőr pénzt soha nem kérhet, és nem fogadhat el.
  • Amennyiben a személy a fentiek szerint nem tudja hitelt érdemlően igazolni rendőri mivoltát, ne engedjék be a lakásba és hívják a 112-es segélyhívó vonalat, ahol lehetőség van a személyek beazonosítására.
  • Budapest-szerte történtek hasonló esetek az elmúlt években

    Ahogy arról korábban a Metropol is beszámolt, Budapesten nem példa nélküliek azon a csoportok, amelyek álszakmák képviselőinek adják ki magukat – köztük rendőröknek – és úgy próbálják meg átverni gyanútlan áldozataikat. Volt aki vízvezeték-szerelőnek mondta magát, mások pedig kéményes szakembernek.

     





    Ezeket olvastad már?
    Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

    Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

    Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

    Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

    Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

    Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

    "Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

    "Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás