Éveken át ő volt a Mikulás, de még a családjának sem árulta el

Ugyan az egyik unokának gyanús volt, hogy a nagypapa nagyon hasonlít a Mikulásra, a férfi azonban hosszú éveken át őrizte a titkot.

Megosztás
Szerző: Metropol
2021.12.23. 17:30
mikulás

A karácsonyi időszak nem múlhat el Mikulás-jelmezes emberek sokasága nélkül – különösen igaz ez azokban az országokban, ahol a karácsonyi ajándékot is a Mikulás hozza. A brit Mike Fachertynek azonban olyan jól sikerült őriznie a szívmelengető titkot, hogy még a családja gyerektagjai sem tudtak arról, hogy ő a kis település, Henley Mikulása – írja a Daily Star.

Fotó: Shutterstock

Mike, a település hivatalos Mikulás-megtestesítője már hosszú évek óta újra és újra magára ölti decemberben a piros ruhát és a sűrű álszakállt, majd a központban felállított „jégbarlangban” várja a jó és rossz gyerekeket, hogy elárulják neki, mit kérnek karácsonyra. A hosszú sorokban nem egyszer az unokái vagy a család más, kiskorú tagjai is felbukkantak, de Mike sosem árulta el nekik, ki is ő valójában. Ha pedig később rákérdeztek, tudja-e, hogy nagyon hasonlít a Mikulásra, csak sejtelmesen mosolygott, de nem zúzta össze a gyermekei mesevilágát az igazság bevallásával. De attól tart, a legidősebb, 11 éves unokája már gyanút fogott.

Mike nagy bánatára a koronavírus-korlátozások miatt sem a múlt évben, sem idén nem nyithatták meg a kicsik előtt a Mikulás-barlangot – viszont azóta a férfi Zoomon hallgatja meg a gyerekek kívánságait, vagy néhány esetben házhoz is megy, de csak az ajtóig, a járványügyi intézkedések értelmében. Mint mondja, egyetlen nap van, amikor nem hajlandó Mikulás-jelmezt ölteni: december 25. a családjáé, akkor velük ünnepel. Tavaly azonban megszegte a saját szabályát, karácsony első napján keresett fel egy 5 éves ikerpárt, miután megtudta, hogy haldokló édesapjuknak az lesz az utolsó karácsonya. De jó Mikuláshoz méltó módon nem adja fel a reményt, és szinte biztosra veszi, hogy 2022-ben már újra személyesen, Mikulásként találkozhat a mit sem sejtő gyerekekkel a barlangban – többek között az unokáival is.

Ezeket olvastad már?
Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

82 milliárd forint osztalékot talicskáztak ki a Fővárosi Csatornázási Művekből

82 milliárd forint osztalékot talicskáztak ki a Fővárosi Csatornázási Művekből

Nincsenek emlékei, így kislányát sem ismeri fel az édesanya

Nincsenek emlékei, így kislányát sem ismeri fel az édesanya

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik