Veresegyházra költözött a sztárként imádott medve, ami egy olasz csendőrre támadt

Országos felháborodást váltott ki annak az M57 névre hallgató medvének az elszállítása, amit az olaszországi Trentino tartományból hoztak Magyarországra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.29.
sztárvendég

A Bors beszámolója szerint egyenesen deportálásról beszélnek azok az olasz állatvédők, akik tiltakoztak az internet sztárjának számító M57 elszállításáról. Nevét a nyomjelzője után kapta. Az állat 2016-ban született az észak-olasz hegyekben, és felnőtté válása után, mint minden medve, ő is nagy távolságokat, naponta akár több tíz kilométert sétált azért, hogy megfelelő táplálékhoz jusson. Több olasz portál is úgy tudja, a vadat legalább hétszer látták lakott területen, 14 alkalommal kukákból szerzett élelmet, sőt tavaly augusztusban az andalói sportpálya mellett rátámadt egy csendőrre. Ezután a hatóságok egy elzárt vadasparkba helyezték M57-et, és bár úgy volt, hogy szabadon engedik, mégis az elszállítás mellett döntöttek. Így került a maci a Veresegyházi Medveotthonba.

– Az olasz hatóságok kerestek meg minket, hogy elhelyeznék a medvét. Mi május közepén tárgyaltunk a római magyar nagykövetség segítségével, és december 20-án szállították hozzánk egy zárt, állatszállító kisbuszban M57-et – idézte fel a Borsnak a medve hazánkba kerülését Zsiák Norbert, a Veresegyházi Medveotthon üzemeltetési vezetője. Mint kiderült, az állat meglepően nyugodt és jó kedélyállapotban van.

Veresegyházon almát és narancsot reggelizik Fotó: Bors

Nem emlékszem arra, hogy ilyen zökkenőmentesen tudtunk karanténba tenni egy medvét. Most elkülönítve tölti napjait a többi állattól. Január végéig szoktatjuk az új környezetéhez és az emberek közelségéhez. Addig is folyamatos állatorvosi megfigyelés alatt áll – mesélt a részletekről a vezető. Az első reggelén almát és narancsot kapott.

Mi lesz M57 új neve?

Olasz névben gondolkodunk, eddig a Giovanni tűnik befutónak – zárta a beszélgetést Zsiák Norbert.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás