Élet és halál között lebegett: nagyon ritka mellékhatást okozott egy gyereknél a koronavírus





Nagyon ritka mellékhatást okozott a koronavírus-fertőzés egy 11 éves angol kisfiúnál. Tünetmentesen esett át a betegségen, négy hét után azonban a legrosszabb történt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.19.
koronavírus

A 11 éves angol kisfiú, Cooper Hayton pozitív koronavírustesztet produkált, de teljesen tünetmentesen átesett a fertőzésen. Négy héttel később azonban csillapíthatatlan láz jelentkezett nála, étvágytalanná, letargikussá vált és komoly gyomorpanaszokkal is küzdött – írja a Mirror.

Édesanyja azonnal orvoshoz vitte a fiút, a szakember megállapította, hogy Cooper szervezetében súlyos fertőzés alakult ki, ezért azonnal kórházba küldte. Az orvosok a kórházban alaposan kivizsgálták a kisfiút és megdöbbentő diagnózissal álltak elő.

Fotó: Shutterstock

Coopernél a PIMS (paediatric inflammatory multisystem syndrome) szindrómát állapították meg, ami többszervi elégtelenséget, akut gyulladásokat és súlyos hasi panaszokat okoz. A fiú a diagnózis után intenzív kezeléseket kapott, melyek hatására javult az állapota, ezért hat nap után hazaengedték a kórházból. Ő a szerencsések közé tartozik, mert sok gyereknél sajnos későn diagnosztizálják a kórt, és az orvosok már nem tudnak segíteni.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás