„A párom kirángatott, nehogy rám omoljon a ház” – teljesen leégett az újpesti focista otthona





Mindenünk oda lett a tűzben, ezért segítségre szorul a focicsapat rekorderének családja. Az újjáépítés rengeteg pénzbe kerül.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.11.
Segítsünk

Kolena Norbert, az Újpest Fc klub rekordere feleségével, Dorottyával és a 2,5 éves Dominikkal otthon nélkül maradtak, miután november végén tűz ütött ki az óbudai otthonukban - írja a Ripost.

A tető is leégett, egyedül a konyha és a nappali szerkezete maradt ép (Fotó: Ripost)

A focista felesége, Dorottya laptársunknak mesélte el a megrázó részleteket:

„Vasárnap késő este volt, a gyerek aludt, a férjem is lefeküdt már, én még fent voltam a házimunka miatt. Hirtelen furcsa hangokat hallottam, mintha szélvihar lenne vagy valamit dobálnának. Tűzre nem gondoltam, azt hittem, hogy van kint valaki vagy valakik. Gyorsan szóltam a férjemnek, hogy menjen ki és nézze meg. Ő kiment, és a másik percben már azt kiabálta, hogy ég a ház” - mondta el Dávid Dorottya, Norbert felesége.

Annyi lélekjelenléte még volt az édesanyának, hogy gyermekével kirohanjon az égő házból. A segítségükre siető szomszédok pedig vigyáztak Dominikra, amíg a szülők még visszarohantak az égő házba.

A kis család nehéz helyzetbe került (Fotó: Ripost)

„A kutyát még sikerült kimenekítenem. Már égett az egész gyerekszoba, de a szekrény még nem, gyorsan kivettem a téli overállt felülről és Dominik kedvenc plüssjátékát magamhoz kaptam, az előszobából felkaptam a csizmát. Többre nem volt idő, mert terjedtek a lángok”– mondta el a lapnak az anyuka.

Később kiderült, hogy a kazán meghibásodása okozhatta a tűzesetet. A ház nagy része olyan szinten károsodott, hogy az összes személyes tárgyuk és a szobák nagy része is a tűz martalékává vált. Még a kisfiú játékai is semmivé váltak.

Szeretnénk a házat újjáépíteni, ami nagyon sok pénzbe kerül. Biztosításunk nem volt. Csak a tetőre 5 milliót mondtak, 10–15 millióba biztosan bele fog kerülni. Soha nem kértünk semmit, de a mostani helyzet túlnő rajtunk, önerőből nem tudjuk megcsinálni, segítségre van szükségünk” – mondta könnyek közt Dorottya a Ripost számára.

Kolena Norbert futsal csapatkapitány (Fotó: Ripost)

Jelenleg az önkormányzat segítségével beköltözhettek egy egyszobás szükséglakásba Békásmegyeren, viszont itt csak egy évig élhetnek, ideiglenesen . Ezért szeretnék rendbe hozatni a tűz áldozatául esett ingatlanukat.

Kolena Norbert egyébként a a lilák csapatában 116 bajnokin 69 gólt szerzett, illetve 6 éven keresztül futsalozott is az Újpestnél, sőt még csapatkapitánya is volt a csapatnak 2012–2018 között.

A család minden segítségért hálás. Aki segíteni szeretne, a 10401804-85505251-50551009-es számlaszámon keresztül megteheti, Kolena Norbert névre utalhat, Adomány címén.

 





Ezeket olvastad már?
Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Ma 38 éve történt a csernobili atomkatasztrófa - így néz ki most az erőmű - galéria

Ma 38 éve történt a csernobili atomkatasztrófa - így néz ki most az erőmű - galéria

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás