
Felfoghatatlan tragédia: hagyta egy borzalmas anya, hogy széttépje gyermekét egy aligátor
Újszülött gyermekének pedig drogot adott.
Ma már központi kérdés, hogy környezettudatosan éljünk, az ünnepek alatt is. Jó hír, hogy már karácsonyfánkat is feldíszíthetjük hulladékmentesen.
Szinte korlátlan a felhasználható dekorációk száma, itt az ideje elkezdeni a kreatívkodást. Kezdhetjük akár az egyszerű, de nagyszerű só-liszt gyurma díszekkel. Ezek a díszek könnyen készíthetők, és a fán csodásan csillognak, még inkább megmelengetve a készítők szívét.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg apró szemű só
125 ml víz
1,5-2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
Keverjük el a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá az olajat és a vizet. Utána gyúrjuk jó alaposan össze a masszát és már kezdődhet is a formázás. A kész alkotások körülbelül 2-3 nap alatt száradnak ki a szobahőmérsékleten.
Tegyünk nagy sétákat, és gyűjtsük be ilyenkor a lehullott bogyókat, magokat, tobozokat. Ezeket fűzzük fel egy len- vagy kenderzsinórra, így önmagukban is látványos dekorációt kapunk.
Kiváló fadíszek lehetnek a hagyományosan szárított almaszeletek, egész almák vagy szalmából, nádból és kukoricacsuhéból készült díszek is. Ezeket ráadásul mi magunk is kiszáríthatjuk, mint a narancsszeleteket, fahéjrudakat. Így még isteni illata is lesz fánknak. De festhetünk a gyermekünkkel néhány földimogyorót vagy héjas mandulát is, amit karácsony után el is majszolhatunk, a tökéletes hasznosítás érdekében.
Hagyományos, ám annál finomabb és mutatósabb fadíszt készíthetünk mézeskalácsból, amit ha lenmaggal, dióval, mandulával, cukormázzal díszítünk, még a fán is remekül mutat.
Hozzávalók: -33 dkg liszt
-10 dkg porcukor
-1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
-1 tk. szódabikarbóna
-10 dkg vaj
-1 dl méz
-1 tojás
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban. Majd adjuk hozzá az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Keverjük át és kézzel gyúrjuk egynemű tésztává. Nyújtsuk ki a tésztát jól kilisztezett deszkán kb. 1 cm-esre, majd szaggassunk tetszőleges formákat belőle egy kiszúróval. Végül sorakoztassuk a mézeskalácsokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 10-15 perc alatt, alul-felül sütéssel.
Jöhet a házi szaloncukor!
Jól mutat, az igazi az, ha magunk készítjük a szaloncukrunkat, de csomagolhatunk bele akár aszalt gyümölcsöt is, ésha elég bátrak vagyunk, megpróbálkozhatunk a zselés szaloncukor készítésével is.
Hozzávalók: -8 citrom
-4 teáskanál cukor
-1 kis tasakos gyümölcszselépor
-1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
Elkészítése:
Facsarjuk ki a citromokat és az így kapott levet édesítsük a cukorral. Majd tegyük fel melegedni, és adjuk hozzá a zselatinport. Főzzük a masszát addig, amíg el nem kezd sűrűsödni. Utána öntsük egy téglalap alakú formába, és hagyjuk megdermedni az elegyet. Végül szeleteljük fel, és egy villa segítségével mártogassuk őket a gőz fölött megolvasztott és kissé visszahűtött csokoládéba. Vigyázat, ha túl meleg a csoki, megolvad a zselé!
Újszülött gyermekének pedig drogot adott.
A férfi most teljesen tanácstalan, hogy mi tévő legyen.
Édesanyja ölelgette a kis testét, de már jó ideje nem élt.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.