RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor: A helyzet inkább javul, a 4. hullám csúcsán túl vagyunk





A pénteki koronavírus-járvány adatai alapján túl vagyunk a negyedik hullám csúcsán. A jó hírt maga Orbán Viktor miniszterelnök közölte a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő arról is beszélt, hogy azért emelték meg a nyugdíjat, hogy kövesse a inflációt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.10.
interjú

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, módosítani kellett a költségvetést, mert a jegybank előrehozta az inflációs jelentését. A következő évben esedékes gazdasági körülményekhez kell alakítani a nyugdíjakat.

Öt százalékkal nő a havi nyugdíj összege

A kormányfő kiemelte, hogy a nyugdíjasokkal pontosan kell elszámolni. Éppen ezért mivel jövőre magasabb lesz az infláció, mint amire a kormány júliusban számított, ezért született meg az ötszázalékos emelésről szóló döntés. Az erről szóló rendelet a közlönyben jelenik meg. A következő évben visszaadott 13. havi nyugdíj összege is öt százalékkal emelkedik – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök közölte, hogy ha jól dolgozunk, akkor sikeresen működik a gazdaság. Mindig több igény van, mint amennyit a gazdaság meg tud termelni. Másrészt azért dolgozunk, hogy előrébb tudjunk lépni. A béremelések mellett meg is kell termelni azt a pénzt, amit szétosztunk – tette hozzá.

December 15-től indulhat az 5–11 évesek oltása” – mondta Orbán Viktor. „Hosszas tudományos vita előzte meg ezt a döntést. Nem okozunk kárt a gyermekeinknek, ha beadatjuk az oltást nekik” – mondta Orbán Viktor.

Szakaszokban érkezik a vakcina, első körben nagyjából 70 ezer. Az oltópontokon és a gyermekorvosoknál lehet megkapni majd az oltást” – tette hozzá.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Túl vagyunk a negyedik hullám csúcsán

A koronavírus-járvány negyedik hullámának csúcsán vagyunk, „sőt talán már lefelé is jövünk”, de csak akkor tudjuk ezt a hullámot minél előbb eljuttatni a végpontjához, és laposítani a következő hullám ívét, ha beoltatjuk magunkat, mert nincs más orvosság, csak az oltás – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor a legújabb jelentések ismeretében azt közölte: csökkenés tapasztalható az új fertőzöttek, a kórházban kezeltek és a gépi lélegeztetésre szorulók számában. A járványban 166-an hunytak el egy nap alatt, „veszteség minden nap van, de a helyzet összességében javul”.

Csütörtökön 51 666 oltást vettek fel, ebből 42 453 harmadik oltás, ez karácsonykor különösen fontos, mert ha nem vagyunk beoltva, kis karácsonyunk, ha be vagyunk, nagy karácsonyunk lesz” – mondta a kormányfő.

A cél egy nagy és erős, bevándorlásellenes, családbarát európai pártszövetség létrehozása

Orbán Viktor rámutatott: jelenleg kisebbségben vannak Európában, hiszen az Európai Parlamentben ülő pártok többsége támogatja a bevándorlást, és nem támogatja a családokat.

Azt akarjuk, hogy hosszú távon – nemcsak a következő évben, hanem a következő évtizedekben – legyen végre azon európai embereknek is döntést befolyásoló erejű hangjuk, akik – legyenek franciák, németek vagy magyarok – nem akarják, hogy Európából bevándorlókontinens legyen, a saját hazájukat nem akarják átalakítani bevándorlóországgá, viszont szeretnék, hogyha támogatást kapnának a családok ahhoz, hogy minél több gyermeket tudjanak felnevelni – jelentette ki.

Nem alternatívak akarunk lenni, hanem győztesek. Mi akarjuk befolyásolni, sőt mi akarjuk meghatározni, hogy mi legyen Brüsszel politikája. A célunk az, hogy ez legyen Európában a legnagyobb politikai erő” – közölte.





Ezeket olvastad már?
Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás