Kutatók szerint Elon Musk modern „Noé bárkájának” katasztrofális kimenetele lesz





A milliárdosnak van egy álma. A Marsot állatokkal és növényekkel akarja benépesíteni egyfajta „futurisztikus Noé bárkája„ módszerrel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.19.
őrült ötlet

Elon Musk legújabb és elég nagy volumenű projektje, hogy egy önfenntartó várost építsen a Marson és magával vigye a Föld állatait és növényeit - írja a Daily Star.

„Olyan lesz, mint egy futurisztikus Noé bárkája” – mondta a Tesla főnöke. „Minden állatból kettőnél többet viszünk magunkkal – kicsit furcsa lenne, ha csak kettőt vinnénk ” - tette hozzá.

Elon Musk fel akarja vinni az állatokat a Marsra (Photo by Britta Pedersen / POOL / AFP)

A szakértők erősen ellenzik

A tudósok szerint azonban lehetetlen, hogy Musk vad álma még a mi életünkben megvalósuljon. Azt jósolják, hogy talán pár száz év múlva lesz csak lehetséges.

”A Mars a dús szén-dioxidban gazdag légköre miatt valóban jó hely lehet növények termesztésére„ - nyilatkozta Roger Wiens bolygótudós a Daily Mailnek. ”Azonban szörnyű lenne az állatok számára, ugyanis nincs elegendő oxigén a bolygón„ - tette hozzá és rámutatott, hogy míg az emberek könnyedén tudnának lélegezni szkafanderben vagy légzőkészülékkel, addig az állatok nem.

”Nem túl jó ötlet. Rengeteg lenne a halott állat„ - zárta le interjúját Wiens, akinek véleményén rengeteg tudóstársa osztozik.

A növényeknek jó hely lehet a Mars, de az állatok elpusztulnának (Fotó: Shutterstock)

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás