RETRO RÁDIÓ

Ajándék a szuriért – Ez várja a gyerekeket az oltópontokon – Fotó!





A sok rémhír ellenére a szülők és gyermekek elégedetten távoztak az oltás után. Az orvosok még kedveskedtek is a gyerekeknek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.17.
pozitív tapasztalatok

Játék és csoki várta a kicsiket oltópontokon

A Facebookon – elsősorban oltásellenes csoportokban – számos olyan poszt kering, amelyekben különböző horrortörténetekkel riogatják a szülőket azzal kapcsolatban, hogy mi történt a gyerekükkel az oltás után, de ezeknek az üzenetekről többnyire kiderül, nem igazak. A szülők tapasztalata szerint az 5–11 éveseknél nem okoz komoly mellékhatásokat az oltás, az orvosok, nővérek nagyon kedvesek, néhol igazi játszóházi hangulat alakul ki az oltópontokon.

Nincs félelem az oltópontokon (Fotó: MTI/Komka Péter)

„Szeretném kiemelni milyen figyelmes, kedves volt mindenki… Teljesen sikerült elterelni a gyermek figyelmét, hogy épp egy kórházban vagyunk. Az oltás után egy tágas teremben vártunk, ahol a gyerekeknek egymástól távol ülve rajzolniuk kellett egy téli képet vagy bármit karácsonyra… A lányom indián szökdeléssel, vidáman indult haza – újságolta boldogan a szülő, akinek hatéves kislánya az első Pfizer-gyermekoltását Budapesten, az Albert Flórián úti oltópontonkapta meg.

„Alapos kikérdezés után, szupergyorsan, a gyerek figyelmét terelve meg is kapta a szurit. Matricával, csokikkal készültek” – számolt be egy 5 éves békéscsabai kisfiú anyukája.

„Tegnap a 9 évesem is megkapta az első szuriját, este/reggel közepes karfájdalom, nagyjából ennyi mellékhatás volt, még hőemelkedés sem” - írta egy apuka. „Itt jegyzem meg, hogy valóban gyerekeknek készült ez az oltás, hiszen a kekszes zacskó felbontásához szükséges izomcsoportokat nagy százalékos eséllyel békén hagyja a fájdalmas kar is. Szívesen ajánlom minden szülőnek, ezzel a minimum esélyt is még minimumabbá lehet tenni, hát tegyük meg!”

Jó tapasztalatokkal jöttek ki a szülők gyermekeik oltása után (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Speciális gyermekvancinával oltanak

Összesen 77 kórházban és a házi gyermekorvosoknál folyik az 5–11 éves gyermekek oltása. Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban regisztrálták gyermeküket. Ezen kívül a házi gyermekorvosnál is jelezhetik az oltási igényt. Ide előzetes internetes regisztráció és időpontfoglalás szükséges. A regisztráció érvényesítése, a megadott adatok hitelességének ellenőrzése 1–3 napot vehet igénybe. Az 5–11 évesek kizárólag a gyermekoltáshoz használható Pfizer/Biontech-vakcinát kaphatnak. A második oltás a gyermekeknél is 3 héttel az első oltás után esedékes. A gyermek regisztrálása oltásra itt lehetséges: www.vakcinainfo.gov.hu. Ugyaninnen tölthető le a szülői hozzájáruló nyilatkozat is. Az időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas.





Ezeket olvastad már?
„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás