RETRO RÁDIÓ

Városháza-botrány: Anonymus listát közölt az eladásra kínált fővárosi ingatlanokról





Anonymus kedd reggel egy újabb rejtélyes hangfelvételt hozott napvilágra, a megvágott videóban láthatunk egy listát, amiből kiderül, hogy a főváros hány ingatlantól akar megválni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.30.
V. kerület városháza

A felsorolásban a következő ingatlanok szerepelnek: II. kerület, Kavics utca 9., II. kerület, Völgy utca 21., III. kerület, Mocsáros dűlő, IV. kerület, Lőrinc utca 40–42., IV. kerület, Árpád út 114–120., V. kerület, Királyi Pál utca 5–7., V. kerület, Városháza utca 9–11., XII. kerület, Szilassy út 3., XII. kerület, Istenhegyi út 62., XIII. kerület, Fáy utca 69., XIV. kerület, Tétényi út 63., XIV. kerület, Öv utca 10/A, XV. kerület, Kavicsos köz 2–4 – számolt be a hírről az Index.

A lap információi szerint, ezen ingatlanok közül több is megtalálható a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. honlapján, az eladó ingatlanok listáján – ezek azok, amelyeket a főváros vezetése értékesíteni szeretne a BFVK-n keresztül, tehát hivatalos eljárással.

Az Anonymus-maszkos alak által lejátszott hangfelvételen Gansperger Gyula részletesen elmondja tárgyalópartnerének, hogy miként szerezhet meg egy fővárosi ingatlant jutalékért cserébe, Berki Zsolt közvetítésével.

„Ezt kiírják, mondjuk, 2 milliárd forintra, és ha 2 milliárd forinton meg tudjuk vásárolni, akkor mi fog történni!? Nézzük végig a lépéseket! Egyes lépés, én vagy mi szerződünk veled, te szerződsz a Berki Zsolttal, a Berki Zsolt ad egy garanciát vagy nem tudom, valamit, azért, hogy ő ezt végigcsinálja, és utána valahogy a mesterek megkapják az ellenértéket, de nem tőlem” – hangzik a kérdés, mire Gansperger Gyula megerősíti, miről van szó:

„Azt tudom neked mondani, hogy amikor én pályáztam, ugye én személyesen csináltam a pályázatot, hogy hiba ne legyen benne. A Zsolt mindenben abszolút segítségemre volt, átnézte, amit csináltunk, ellenőrizte, egyeztette, várták a másik oldalon a cuccost, a portán, amikor bevittem. A Zsolt már ott volt bent, végigvitte, tájékoztatott arról, hogy beadott-e valaki más pályázatot, milyen számot írt bele. A Zsolt nekem azt mondta, hogy van egy olyan feltétel a pályázatban, hogy egy olyan… Én csak azt mondom, amit tőle hallottam. […] Pontosan mik a tippek. Hogy van benne egy olyan elvárás, hogy le kell rajzolni egy olyan struktúrát, aminek nagyon szigorú definíciója van, amit csak az tud megcsinálni a Zsolt szerint, akinek ők segítenek benne”.

Mint ismert, Berki Zsolt az a személy, aki szerződést köthetett egy ingatlanos céggel a Városháza tervezett eladására, majd jelen volt azon a tárgyaláson is, amelyen Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője az épület eladásáról egyeztetett. Az Anonymus-maszkos alak által pénteken nyilvánosságra hozott felvételen pedig az hangzott el, hogy Barts Balázs „a Zsolt tenyeréből eszik”, és Berki úgy mozog a fővárosi vagyonkezelőnél, mintha ő lenne a vezérigazgató, hiszen valakitől felhatalmazást, mandátumot kapott.

Gansperger a későbbiekben arról beszél a megvágott felvételen, hogy a fővárosnál a jutalékos rendszerben részt vevők szándéka elsősorban a Városháza eladására irányul. Ezután azt lehet hallani, hogy a potenciális vevő arról érdeklődik Ganspergernél, pontosan mi is Berki szerepe, amire az üzletember válaszol is neki.

– Tehát a Zsolt van megbízva, mondjuk, nem tudom én, 8–10 résztvevő által, hogy gyűjtse be, amit be kell gyűjteni, és ossza szét, amit szét kell osztani. Jól értem? Tehát ő a megkerülhetetlen kulcsfigura most.

– Ez a kommunikáció, nyilván házon belül is zajlik valami küzdelem, amit én nem látok át.

– De mi, könyökölnek?

– Hát, mindenki pénzt akar.





Ezeket olvastad már?
Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás