RETRO RÁDIÓ

Áldozatai halálsikolyát hallja a Százhalombattai Rém, megdöbbentő dolgokat nyilatkozott

Tudományos eredményei után remélt egymillió dollárjából szeretné kártalanítani áldozatai szeretteit a Százhalombattai Rém. Balogh Lajos négy lányt ölt meg a 90-es években, és még mindig velük álmodik, hallja a halálsikolyukat.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.11.18. 08:00
sorozatgyilkos

Áldozataival álmodik Balogh Lajos, avagy a Százhalombattai Rém. Az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt sorozatgyilkos számára nincs olyan éjszaka, melyen ne köszönnének vissza a rémtettei. A BVOP jelenlegi szabályzata szerint interjút ugyan adhatott a Borsnak, de személyesen nem találkozhattunk vele.

Éjszakánként mindent újraélek, érzem az illatokat, a hangokat. Hallom a megölt lányok halálsikolyát, látom az arcukat – mondta a Bors­nak Balogh Lajos.

1995 Éjszakánként újraéli a gyilkosságokat (Fotó: Bors)

Nem kötöm fel magam!

A sorozatgyilkos tisztában van vele, hogy volt már olyan rabtársa, aki a rácsok mögött felakasztotta magát. Ő nem tervez ilyet.

Soha nem voltam az öngyilkosság híve. Nekem nem olyan a természetem, hogy eldobjam az életemet, de tíz évvel ezelőtt megfogalmazódott bennem, hogy két esetben fordulnék magam ellen, de most egyik sem áll fenn – mondta a gyilkos, de hogy pontosan melyek volnának azok, azt nem kívánta részletezni.

2021 Balogh Lajos tudja, hogy sosem szabadulhat, mégsem akar öngyilkos lenni (Fotó: Rtl Klub)

Tudományba temetkezik

Balogh Lajos önmagára amatőr tudósként tekint. Öt évvel ezelőtt kezdett el kutatni matematika-fizika tárgykörben.

Jelentős eredményeket értem el, de akármelyik egyetemhez vagy a Magyar Tudományos Akadémiához fordultam, még csak válaszra sem méltattak, mihelyt meglátták, hogy a levelet a börtönből adtam fel – fogalmazott a Rém, aki úgy véli, felfedezései olyan súlyúak, mintha Leonardo idejében megépített volna egy helikoptert vagy egy űrsiklót.

A sorozatgyilkos néhány évvel ezelőtt látott egy dokumentumfilmet, melyben az oxfordi egyetem egyik professzora egy milliárdossal együttműködve felajánlott egymillió dollárt annak, aki képes megoldani egy általuk közzétett feladványt.

Úgy gondolom, hogy megoldottam, de az összegből még nem láttam semmit. Ha megkapnám, akkor sem magamra költeném, hanem az áldozataim családjának adnám – szögezte le Balogh.

Örök rabság

Balogh ügyét legközelebb 2025-ben veszik elő. Akkor döntenek a feltételes szabadlábra helyezéséről, ám ő nem reménykedik abban, hogy valaha is élve elhagyhatja a börtönt.

Amióta bent vagyok, azt hangoztatom, hogy soha nem fogok szabadulni. Bevallom, magamat sem helyezném szabadlábra. Nem azért, mert nem bízom benne, hogy megváltoztam, hanem azért, mert a bírók helyében nem mernék kockáztatni – szögezte le Lajos. – Természetesen szívesen megfürdenék a Balatonban, beülnék egy cukrászdába vagy egy színházi előadásra, de tudom, hogy ezekre semmi esélyem. Megbékéltem a sorsommal, ezért, ha eljön az időm, nem is kérem majd a kiengedésemet.

Már nem tartja magát Istennek

A sorozatgyilkos régebben még azt nyilatkozta, hogy élet és halál ura volt, illetve élvezte az istenszerepet. Ma már nem mond ilyeneket.

Akkoriban éltem életem második idióta korszakát. Az elsőt akkor, amikor a gyilkosságokat elkövettem. Akkoriban még a tévék fizettek az interjúkért, és ha lehajtott fejjel csupán azt mondtam volna, hogy mindent megbántam, nem lettek volna már kíváncsiak rám. Csupán az érdekelt, hogy a körülményeimből a lehető legtöbbet kihozzam. Megesett, hogy egy beszélgetésért 100 ezer forintot kaptam, mert voltam olyan hülye, hogy büszkén döngettem a mellemet, miközben a tetteimről meséltem. Volt olyan hónap, amikor 400 ezer forintot kerestem, miközben egy börtönőr fizetése 35 ezer forint volt – emlékezett vissza a gyilkos, aki nem tartozik a megbízható rabok közé, így nem is járkálhat szabadon a börtönben.

– Nem is nagyon dolgozhatok, pedig festő-mázolóként biztosan akadnának számomra feladatok - mondta a Borsnak.

Nem tudja, mi lett a lányával

Balogh Lajos akkor tört meg, amikor a volt felesége 2006-ban felkereste azzal, hogy a közös lányuk el szeretné dobni a nevét.

Megértettem, hogy nem akart tovább Baloghként élni, ezért beleegyeztem. A gyermekem még fiatalkorú volt, ezért szüksége volt az engedélyemre, miközben belül összetörtem. Ötéves volt, amikor bekerültem. Az anyám is csak az első 2-3 évben jött be hozzám. Senkiről nem tudok semmit, így azzal sem vagyok tisztában, hogy születtek-e unokáim, illetve a lányom férjhez ment-e egyáltalán. Jó néven venném, ha valaki jelentkezne. Akár a gyermekem, akár valamelyik testvérem. Szeretném őket megölelni, de senki sem látogat! – zárta Balogh.

Fiatal lányokra vadászott

Balogh Lajos először felesége húgát, a 16 éves Krisztinát ölte meg, mert a lány szerinte tiszteletlenül viselkedett a családjával. Nem sokkal később a 13 éves Hajnalka életét oltotta ki, aztán két 19 éves futónővel, Zsuzsannával és Adrienn-nel végzett. Később magára vállalta a saját apja megölését is. Legközelebb 2025-ben veszik elő az ügyét. Akkor vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy kiengedhetik-e a börtönből. Az általa elkövetett gyilkosságok idején még nem létezett a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés.

Ezeket olvastad már?
Vigyázat! Ismét kamuszakemberek próbálnak bejutni budapesti lakásokba

Vigyázat! Ismét kamuszakemberek próbálnak bejutni budapesti lakásokba

Könnyek között kísérték utolsó útjára a kárpátaljai katonát: „A fronton a boldogság az, hogy túléltél egy napot”

Könnyek között kísérték utolsó útjára a kárpátaljai katonát: „A fronton a boldogság az, hogy túléltél egy napot”

Orbán Viktor stratégiai kormányülésre készül - ezek a részletek

Orbán Viktor stratégiai kormányülésre készül - ezek a részletek

Hurrá! Szakad a hó Budapesten - Videó!

Hurrá! Szakad a hó Budapesten - Videó!

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás