RETRO RÁDIÓ

Megható segítség: egyévnyi készletet kaptak ebből a termékből hátrányos helyzetű családok

10 tonnányi, több mint 15 millió forint értékű higiéniai papírtermékeket kap több száz hátrányos helyzetű család a Vajda-Papír és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.11.16. 21:15
szívmelengető

Megható esemény zajlott ma Zuglóban. Magyarország piacvezető higiéniai papírtermékgyártó vállalata több mint 15 millió forint értékű adományt nyújtott át a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. Ez a mennyiség 400 négyfős család egyévnyi higiéniai papírtermék igényét fedezi – számolt be a megható pillanatokról a Ripost.

Az adományt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője vette át a Szeretetszolgálat zuglói családok átmeneti otthonában, ahol 30 krízishelyzetbe került család 86 gyermekével talált menedéket. A felajánlott termékekkel – toalettpapírral, papír zsebkendővel, és háztartási papírtörlővel – a Betegápoló Irgalmasrend intézményeit, kórházait és idősotthonait is ellátják.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat útja nem felfelé, hanem lefelé vezet: azokhoz, akik bajban vannak, akik közül sokan nyomorognak. Ez a gyűjtés is megmutatta, hogy ezt értik az emberek. Értik és átérzik, a felebaráti szeretet az egyetlen út, a bejárat a másik emberhez. Amikor jótékonykodunk, feltámad bennünk a felebaráti szeretet” – mondta Kozma atya az adomány átvételekor.

Arról is beszélt, hogy a „Vajda-Papírral közös akciójukban a hátrányos helyzetű családok és gyermekeik megsegítését tűzték ki célul, mert mint mondta, a gyermekeink jövője nagyban tőlünk függ, a felelősség vállalásától.

Vajda Attila, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója a cég fontos küldetésének nevezte a társadalmi felelősségvállalás, az adományozás népszerűsítését – írja a Ripost.

A Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza Családok Átmeneti Otthonaiban a lakhatásukat elvesztett, krízishelyzetbe került szülők és gyermekeik kapnak segítséget ahhoz, hogy életüket újraépítsék, és visszailleszkedjenek a társadalomba. Létfontosságú, hogy a társadalom tehetősebb része a visszailleszkedésben nyújtson segítséget a rászorulóknak, például egy tevékeny jótékonysági szervezeten keresztül. A jótékonyság és a magánadományozás tekintetében egyre erősödik a magyar emberek aktivitása, de még sajnos a magyar lakosság csaknem fele nem rendelkezik a személyi jövedelemadója felajánlható 1 százalékáról.

Ezeket olvastad már?
"A kórházból hívtak, hogy azonnal vigyem vissza a kislányt, mert baj van" - a 9 éves Vivien az életéért küzd

"A kórházból hívtak, hogy azonnal vigyem vissza a kislányt, mert baj van" - a 9 éves Vivien az életéért küzd

Az Európai Unióban komoly ellátási problémák adódjanak

Az Európai Unióban komoly ellátási problémák adódjanak

Átalakul az ügyelet: mikor hívjuk a 1830-at és mikor a 112-t?

Átalakul az ügyelet: mikor hívjuk a 1830-at és mikor a 112-t?

Milliókat fizetett a brüsszeli korrupciós botrányban érintett NGO-nak az Európai Bizottság

Milliókat fizetett a brüsszeli korrupciós botrányban érintett NGO-nak az Európai Bizottság

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás