RETRO RÁDIÓ

Friss bejelentés! 101 oltóponton lehet azonnal megkapni az oltást





Horvátország mellett Magyarországon is maximális árat szabnak a benzin és a gázolaj árának – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.11.
döntések

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart. Ennek részleteiről számolunk be.

A friss járványügyi adatok

Majdnem 6 millió ember kapta meg az első oltást, 13 ezer oltás hiányzik még hozzá. 8394 új fertőzött volt, elhunyt 132 beteg a tegnapi napon – tudtuk meg a Miniszterelnökséget vezető minisztertől.

„Aki oltást kapott, 100 emberből egy betegedett meg, aki megbetegedett, az is csak enyhébb tünetekkel. A Pfizer szerint az oltások hatékonysága 6 hónap után elkezd csökkenni. Mindenkinek azt javasoljuk, hogy a harmadik, megerősítő oltást vegye fel” – fejtette ki a kormány véleményét Gulyás Gergely.

Nemsokára elérhetjük a 6 millió beoltottat (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Újabb oltási akcióhetet indít a kormány

November 22-étől 101 oltóponton lehet azonnal megkapni az első, második, vagy akár a harmadik oltást is.

Azokban a szakmákban, ahol emberekkel foglalkoznak, fontos, hogy be legyenek oltva

A tágabb értelemben vett közigazgatásban, és azokban a munkakörökben, ahol sok emberrel találkoznak a dolgozók, ott ösztönzik az embereket arra, hogy felvegyék az oltást. Emellett az egészségügyben dolgozóknál már magas a harmadik oltást is felvevők száma. Ezeket a miniszter mondta el a Kormányinfó során.

Országosan nem tervezi a kormány, hogy kötelezővé tegye a vakcina felvételét” – tudtuk meg Gulyás Gergelytől.

A kormány tárgyalt a rezsiárakról

„Európában az energiaügyek rosszul állnak, gyakorlatilag energiaválság van. Egy év alatt 400 százalékkal nőtt a földgáz ára. „Rezsiválságot okozott” más országokban az energiaár-változás. Ezért Magyarország fenntartja a rezsicsökkentés jelenlegi formáját” – árulta el a politikus.

A benzinárak maximalizálása Magyarországon

A benzinár ugrásszerűen nőtt meg egy év alatt. Magyarországon 6–7. legdrágább így is csak Európában. Horvátországban maximális összeget határoztak meg. Ezek hatására Gulyás Gergely azt mondta:

„A kormány úgy döntött, hogy november 15-étől 480 forintos felső határt rögzít a magyar kormány. Olcsóbb lehet, de drágább nem a benzin és gázolaj ára” – jelentette be a miniszter. Három hónapig biztosan fog tartani, és utána felülvizsgálják.

Maximális árat szabtak itthon az üzemanyagáraknak (Fotó:/Bors)

Az Európai Bizottságtól várják a határvédelem finanszírozását

Magyarország a határvédelemre több százmilliárd forintot költött, ennek hatására megállították az illegális bevándorlást. Később néhány ország is határkerítést épített ennek hatására. Magyarország a miniszter szerint nem köszönetet, hanem az árát kéri ennek az Európai Bizottságtól.

A kormánypárt tagjai mind be vannak oltva

Gulyás Gergely újságírói kérdésre elárulta, véleménye szerint a Fidesz-frakcióban mindenki megkapta a vakcinát, és a kormány tagjai közül is mindannyian be vannak oltva.

Karácsony Városháza-botránya

A főpolgármester úr magatartását érthetetlennek tartja a miniszter, véleménye szerint Karácsony Gergely a teljes tagadástól eljutott a lassú, részleges beismerésig.

Igazat kéne mondani Karácsony Gergelynek” – zárta rövidre a kérdést Gulyás Gergely.

A főpolgármester tevékenysége körül sok a kérdőjel (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

Gulyás Gergely már jól van

Három napig voltak influenzaszerű tüneteim, de szerencsére nincsenek poszt-Covid-tüneteim” – árulta el a miniszter, aki néhány napja gyógyult fel a koronavírusból.

Akár negyedik oltást is lehet kapni orvosi javaslatra

„Ha egy orvos arra jut, hogy valakinek beadná a negyedik oltást, van erre lehetősége. Ez az orvosi protokoll, és nem a politika tisztje eldönteni” – mondta el Gulyás Gergely.

A Metropol is feltette kérdéseit a Kormányinfó során, mindegyikre választ kaptunk

Az orvosi igazolással, felmentéssel rendelkező oltatlanok azonos lehetőséggel bírnak-e, mint a két oltásosok?

Az én meglátásom szerint igen. Ezt tudják egy rendezvényre belépésnél használni, igen. Annál a néhány száz embernél, akinél nagy kockázatot jelent az oltás, azoknak azonban jó átgondolni, hogy milyen tömegrendezvényeken vesznek részt” – tudtuk meg Gulyás Gergelytől.

Arra a kérdésre, hogy a két oltásra vonatkozó szabályokat felváltják-e a harmadik oltásra vonatkozó rendelkezések, Gulyás Gergely azt nyilatkozta: „Egyelőre nem hoztunk ilyen döntést. Kizárni nem fogjuk a jövőre nézve.”

A munkahelyi oltakozás megsegítésével kapcsolatos kérdésünkre tájékoztatta lapunkat a miniszter: „A magyar államigazgatásnak és egészségügynek amekkora ereje van, akkora támogatással tudja segíteni az oltakozást a munkahelyeken. Ha egy nagyobb cég megkeres minket, hogy szeretnék beoltatni a dolgozóikat, akkor a magyar kormány segítséget nyújtana benne, hogy ez minél gyorsabban megtörténjen.”

Karácsony Gergely és a fővárosi Városháza értékesítésének ügyéről is kikértük Gulyás Gergely véleményét: „Az a főnökről állít ki bizonyítványt, ha valaki a főnök tudta nélkül eladja a főnöke munkahelyének épületét.”





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás