Zöld kávé: fogyássegítő vagy a szervezet ellensége?

A piacon különféle megoldások léteznek a szépség és egészség megőrzésére, egyre több szakember beszél az integrált megközelítés fontosságáról: bőrápolás, aktív életmód, megfelelő táplálkozás, elegendő vízbevitel, vitaminok, stb. Ennek fényében különösen népszerűek lettek a “szuperételek”, amelyek örök fiatalságot és egészséget ígérnek. (X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.13.
kávébab

Az egyik ilyen lett a zöld kávé vagy a zöldkávé-kivonat, amit adalékanyagként használnak. De tényleg ilyen hasznos?

A Makeup összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Kezdjük az elején: egy kávébabról beszélünk, ami pépesítésen, majd szárításon megy keresztül. Elsődleges félkész termék, olyan növényi aromával, amely határozottan nem hasonlít a kávéhoz. Ízben, sűrűségében és egyéb paramétereiben is nagyban különbözik a pörkölt kávétól.

Fotó: unsplash.com

Miért lett ilyen népszerű?

Ez a kávébab klorogénsavat tartalmaz, természetes antioxidánsként szolgál és csökkenti a vércukorszintet. Ennek köszönhetően csökken az inzulin által teremtett polipeptid hormon termelése, ami serkenti a zsírsavak szintézisét. A zöld kávéban található klorogénsav különböző tanulmányok szerint számos előnnyel rendelkezik, amiről számos forrás található az interneten is.

A másik ok az ára. A különböző pörkölt kávé ára mindannyiunk számára ismerős, ami magába foglalja a hatalmas termelési láncot: ültetvényeken való beszedés, feldolgozás, csomagolás, szállítás, tárolás, pörkölés, ismételten csomagolás, majd értékesítés. A zöld kávé esetében azonban az ár teljesen más lesz, mivel a pörkölt kávé előállításához szükséges folyamatok egy részére egyáltalán nincs szükség. És mivel a kávé bizonyos csodaszer is lehet egyesek számára, rendkívül elterjedt lett.

Fotó: unsplash.com

Vegyük figyelembe, mielőtt kipróbáljuk:

  • Fertőzések. A kávét egyenlítői országokban szüretelik és dolgozzák fel. Ezt a folyamatot leggyakrabban manuálisan végzik, erős hőkezelés nélkül, amely elpusztíthatná az összes lehetséges kórokozót. Ezért kifejezetten veszélyes lehet.
  • Rovarok. A kávé nyomokban olyan bogarakat tartalmazhat, amelyek kávébabot esznek. Ez nagyon ritka, de előfordul. Pörkölt kávé esetén ez szinte lehetetlen.
  • Ha ezek sem ijesztettek meg, még egy tény: maga a babszem nagyon sűrű, és a szokásos háztartási kávédaráló egyszerűen nem tudja ledarálni.

    Így a válasz nagyon egyszerű - a zöld kávé veszélyes is lehet az egészségre. A legjobb választás a különböző termikusan feldolgozott kávék megkóstolása és élvezete lesz, fogyás érdekében pedig számos más hatékonyabb módszer létezik. (X)









    Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.