RETRO RÁDIÓ

Fekete hattyúk és ételjegyek adhatják meg az Észek-Korea jövőjét

Észak-koreai források információiból egyre nagyobb problémát lehet sejteni az ország határain belül. Se pénz, se élelmiszer.Megosztás
Szerző:
2021.10.30. 19:30
élelmiszerhiány

A jelentések szerint Észak-Koreának újításokat kell bevezetnie, mivel egyre súlyosabb az élelmiszer hiány. Készpénzt ételkuponokkal helyettesítenél és emellett egy egész különleges tervként az is felmerült, hogy fekete hattyúkat kezdjenek el tenyészteni, ezzel elérve, hogy kellő mennyiségű hús legyen az országban - számolt be a Reuters.

A betakarítás végéhez közeledve a nemzetközi megfigyelők úgy vélik, hogy bár jobb a helyzet mind tavaly, de Észak-Korea élelmiszer- és gazdasági helyzete sem megfelelő. Úgy tűnik, hogy az ország egyre inkább kénytelen nyitni és egyre jobban növekszik a kereskedelem, sőt nagy mennyiségű humanitárius segélyszállítmány is érkezik az országba Kínán keresztül.

A dél-koreai hírszerző ügynökség csütörtökön egy zárt ajtós parlamenti meghallgatáson közölte, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető parancsot adott ki, amelyben felszólított minden rizsszem biztosítására, ráadásul minden erőfeszítést a gazdálkodásra fordítanak, ezzel is azt segítve, hogy az ország mihamarabb rendbe jöjjön. A kémügynökség az felszólítás ellenére úgy értékelte, hogy összességében a termés még így is jobb lehet az egy évvel ezelőttinél.

Példátlan határzárhoz vezetett

Észak-Korea még további lépésként tervezi, hogy a határait megnyitja Kína és Oroszország felé. Az ország régóta szenved az élelmiszer-ellátás bizonytalanságától, megfigyelők szerint a gazdaság rossz irányítását súlyosbítják az ország nukleáris fegyverei miatt kiszabott nemzetközi szankciók, a természeti katasztrófák, és most a COVID-19 világjárvány is. Ezek összessége pedig példátlan határzárhoz vezetett.

Kim Dzsong Un elismerte, hogy „feszült” az élelmezési helyzet, és elnézést kért a polgárok áldozataiért, amelyeket a koronavírus-járvány megelőzése érdekében kellett meghozniuk. Azt is elmondta, hogy a gazdaság javult az idén, és Észak-Korea cáfolta az ENSZ-nyomozók e havi jelentését, amely szerint veszélyeztetett emberek ezreit fenyegeti az éhezés.

Kim Jong Un Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Élelmiszerjegyek és fekete hattyúk

Különböző, azonosítatlan észak-koreai forrásokra hivatkozó médiák szerint a jegybank körülbelül 1 dollár értékű kuponokat nyomtatott az észak-koreai won bankjegyek hiánya miatt. A Rimjin-gang, az észak-koreai disszidensek által üzemeltetett japán webhely arról számolt be , hogy a kuponok legalább augusztus óta keringenek, részben azért, mert már nem érkezett papír és tinta hivatalos valutáért Kínából.

A Reuters azt azonban hangsúlyozza, hogy ezeknek a kuponoknak a létezését nem tudták megerősíteni.

Ezen a héten az észak-koreai állami média népszerűsítette a fekete hattyúhús fogyasztását, mint értékes táplálékforrást, és azt mondta, hogy az újonnan kifejlesztett ipari méretű tenyésztés javítani fogja az emberek életét.

„A fekete hattyúhús finom, és gyógyászati ​​értékkel bír” - közölte hétfőn a Rodong Sinmun című kormánylap.

A díszmadarak táplálkozási célú tenyésztésével kapcsolatos kutatások 2019 elején kezdődtek, és a hatóságok felszólították az iskolákat, gyárakat és vállalkozásokat, hogy az önellátás növelése érdekében termesszenek élelmiszert, illetve neveljenek halat és más állatokat – jelentette az NK News.

 

Ezeket olvastad már?
Az erdőkertesi szerelmespár tragédiája: csendesen, egymás kezét fogva haltak meg

Az erdőkertesi szerelmespár tragédiája: csendesen, egymás kezét fogva haltak meg

Íme az Ötöslottó nyerőszámai

Íme az Ötöslottó nyerőszámai

Ez a 82 éves fekete-fehér fotó a bizonyíték az időutazás létezésére

Ez a 82 éves fekete-fehér fotó a bizonyíték az időutazás létezésére

Kiderült, maffiabosszú dönthette porba a munkácsi turult

Kiderült, maffiabosszú dönthette porba a munkácsi turult

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás