RETRO RÁDIÓ

Egy Újpesten élő demens nagyi barátait keresik, hogy meglepjék őt a születésnapján





Egy 80 éves nagymama nem vágyik már semmi másra, csak hogy még egyszer találkozhasson két régi barátjával.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.10.07.
IV. kerület segítsünk neki!

Aranyos kezdeményezés indult útjára a közösségi médiában.

Egy újpesti hölgy kérte Facebookon a IV. kerület lakosainak segítségét egy számára nagyon fontos keresésben. Nagymamája, aki sajnálatosan már enyhe memóriaproblémákkal küzd, nemsokára betölti a 81. életévét, és szeretné meglepni azzal, hogy két régi barátját – akikről sokszor mesél mostanában – felkutatja, hogy újra találkozhassanak.

A Metropol, az utca hangjaként szeretne segíteni a kutatásban. Lapunk minél több emberhez szeretné eljuttatni Andrea keresését, hogy megtalálhassa nagymamája két régi barátját.

Keressük Irént és Pétert, akik együtt dolgoztak a mára már nagymamává lett nénivel 1996 előtt, a Bajnok étteremben. Akkor még mindhárman Újpesten laktak.

Az internet népe összefog, hogy megtalálják a rég nem látott ismerősöket (Képünk csak illusztráció Fotó: Shutterstock)

A hölgy az Újpestiek nevű Facebook-csoportban érdeklődött elsőként a rég nem látott barátok iránt:

„Két személyt keresek! Segítsetek! Kedves újpestiek! Szeretném a Nagymamámat meglepni 2, szívének nagyon kedves személy felkutatásával, akiket már évtizedek óta nem látott. Sajnos Mamika demens, ezért kevés az információ, de hátha sikerül. Mindig felidézi őket, mostanában egyre többet. Szeretne velük találkozni. Újpesten laktak, és mindketten munkakapcsolatban voltak vele az Istvántelki úton a Bajnok étteremben, ahol Mami szakács volt 1996 előtt. ( már nem értettem) Irén, aki a pincérnő volt és Péter (talán Szőnyi), aki szintetizátoron zenélt. Mindketten Újpesten laktak, Péter talán a víztorony környékén. Sajnos vezetéknévre nem emlékszik. Remélem, még köztünk vannak, és sikerül felkutatni őket, kb. 60–80 év között lehetnek. Mamikám ebben a hónapban lesz 81 éves, örülne ennek a meglepinek. Nagyon szerették egymást” – írta bejegyzésében Andrea.

A hozzászólók között sokan segítenek megosztásokkal, és kérdeznek utána az ismerőseiknél. Azonban egy szomorú információ is kiderült: nagy valószínűséggel a két jó barát közül Péter, aki zenész volt, már nincsen az élők sorában. Azonban a keresés folytatódik, ennyi év távlatából még mindig meg van az esély rá, hogy nem az a személy hunyt el, akit most keres az unoka.

Amennyiben ismered Irént, vagy Pétert, vagy tudsz róluk bármit, arra kérünk, írj a Facebook-csoportba, vagy akár a Metropolnak, mi pedig továbbítjuk az üzenetedet.





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás