Majdnem tragédia történt a debreceni tornateremben, hajszálon múlt a férfi élete





Kosarazás közben esett össze a férfi, aki részben annak köszönhette az életét, hogy sporttársai nem estek pánikba, hanem azonnal cselekedtek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.26.
szívroham

Egy gimnázium tornatermében kosarazott barátaival tegnap az az 50 év körüli férfi, aki minden előzetes panasz nélkül esett össze hirtelen a pályán – adta hírül az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

A szemtanúk azonnal hívták a mentőket, majd a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A sporttársak egy pillanatig sem tétlenkedtek, amíg egyikük az iskola nyilvános defibrillátoráért szaladt, a többiek követték a telefonon kapott utasításokat és megkezdték az újraélesztést.

A pillanatokon belül érkező készülék életmentőnek bizonyult, több sokkot is sikerült vele leadni, mielőtt a perceken belül kiérkező mentők átvették, és folytatták az ellátást. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak, és a defibrillátor használatának köszönhetően sikerült megmenteni a férfi életét, akit stabil állapotban szállítottak kórházba.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás