RETRO RÁDIÓ

„A fiú menős, a lány pedig rendkívül nyugodt” – Kiderült, velük vadászik apróvadra Kovács Zoltán - Videó!





Két különböző vérmésékletű kutya, a saját fajtáján belül is – árulta el a kormánybiztos a Metropolnak, aki drótszőrű magyar vizsláit is elhozta az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.28.
X. kerület Magánéleti titok

Hunyor már 7 éves, a nevét arról a növényről kapta, amelyik először virágzik az évben, megelőzve a hóvirágot – mesélte a kormánybiztos. Násfa, a nőstény kutyám pedig a nyakék régi elnevezéséről kapta a nevét... Kovács Zoltán azt is elmondta, hogy a fiú „menős” kutya, a lány pedig rendkívül nyugodt egészen addig, amíg vadászatról nincs szó, mert akkor aztán kérlelhetetlenek mindketten.

Teljes az összhang: Hunyor és Násfa egyként vadászik a kormánybiztossal Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Régi szerelem a kutyatartás a Kovács családban

– Régi kutyás vagyok, ezért az alaptudást tőlem szerezték meg, de iskolában is képeztettem őket. A vadászathoz speciális elméleti tudásra és vizsgákra van szükség. Utána pedig ahogy a kutyák érnek és idősödnek, a vadászatok során szerzik meg azokat a gyakorlati tapasztalatokat, amelyek jó kutyává teszik őket. Hunyor és Násfa már abban a fázisban van, hogy szinte mindent tud a vadászatról – mesélte a kormánybiztos.

„Mi életszerűen kutyázunk”

Minden reggel és este megvan az egy-másfél óra, amikor lemozgatjuk a kutyákat. Amikor pedig vadászidény van – ami az apróvad esetében szeptembertől februárig tart –, akkor egy hétvégi vadászat akár 4-5 napra is kifárasztja őket – mondta el kérdésünkre Kovács Zoltán.

A fiúkutya nálunk agancsmániás, nagyon szereti a trófeákat, és mindig „megállja” azokat. Úgyhogy ez a mögöttünk található 10 tonna hullajtott agancs, az önmagában olyan látványosság számára, hogy ha odaállítanánk, szerintem egész nap őrizné.

A hivatalos megnyitón is ott volt Hunyor Fotó:„Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás

A világ egyik legjobb mindenes kutyafajtája

– A hungarikumként is számontartott magyar vizsla a kereséstől a megálláson át a behozásig, illetve az utánkeresésig szinte minden vadászati elemre használható. Rendkívül hasznos ez a foglalatosság, és nem csak azért, mert a képességeiket így kihasználjuk, hanem értékmentő munkáról beszélünk. Hiszen amikor a vadat elejtjük, nagyon fontos, hogy meg is találjuk. És vannak olyan szituációk, amikor ez egyáltalán nem könnyű – tudtuk meg Hunyor és Násfa gazdájától.

 

300 kilós aranyszarvastól a virtuális játékig

A monumentális, csúcstechnológiát alkalmazó vadászati és természeti világkiállítás színes és változatos programsorozattal várja az érdeklődőket. Láthatunk itt különleges vadfajokat, óriásakváriumot, vadászkutyás bemutatókat, sólyomröptetéseket. Egy finom vaddisznópörkölt után pedig szétnézhetünk a vásárban is. Garantált az ámulat és a jó hangulat. Nézze meg ma a H pavilonban található Seuso-kincs vadászjelenetes darabjait, illetve az F pavilonban vegyen részt a virtuális játékokban: röptessen sólymot, vagy legyen inkább ön a sólyom, és lásson repülés közben a ragadozó madár szemével! Próbálja ki magát a lőtéren, ahol íjak és elöltöltős fegyverek közül válogathat! Semmiképpen se hagyja ki ma sem a különleges szobrokat, és a kapunál található hullajtott agancskaput!

Fotó: „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás nemzetközi csarnokában, a reptetést is ki lehet próbálni Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

„Egy a természettel” világkiállítás-kisokos

A kutyabarát rendezvényre ingyenes elektromos buszok és 50 százalékos vasúti kedvezmény segíti a kijutást. A Metropol összegyűjtötte, mit érdemes tudni a kiállításra érkezőknek.

• A dugók megelőzése érdekében a rendezvény 20 napja alatt az Albertirsai út nem közelíthető meg autóval. A világkiállításra a szervezők − a fenntarthatóságot és a környezet védelmet szem előtt tartva − díjmentes, elektromos autóbuszjáratokat biztosítanak, melyek 5 útvonalon közlekednek naponta 8 és 20 óra között.

• A MÁV és a Volánbusz a világkiállításra látogatóknak 50 százalékos kedvezményt biztosít. A jegyet a kijelölt pontokon le kell bélyegeztetni.

• A helyszínen a vendéglátóhelyeken kizárólag bankkártyával lehet fizetni. A belépőjegy az egyedüli kivétel, ami készpénzért is megvásárolható a Hungexpo területén.

• A négylábú vendégeket is örömmel látják. Belépés a III-as kapunál, a megfelelő védőoltásokkal és csippezve lehetséges. A kiállítás területén csak pórázon vezetheti a gazdája az ebet, de a szervezők különböző kutyapontokkal is készültek, ahol például vigyáznak a kedvencekre, amíg a gazdi körbejárja a kiállítást.

• A világkiállításra szóló napijegy ára 3000 forint, azonban fél áron be tudunk menni, ha családi vagy csoportos jegyet veszünk, illetve elérhetőek 4 napos és 20 napos bérletek is.

• A nagyszabású világkiállítás több helyszínen várja az érdeklődőket, mint például: Keszthely, Vásárosnamény, Hatvan, Gödöllő, Kaposvár, Kaszó, Soponya, Lábod-Nagysallér, Bárdudvarnok, Bőszénfa, Kardosfa, Zselic, Tihany, Révfülöp, Derekegyháza, Rádpuszta, Komárom, Kecskemét, Szilvásvárad.





Ezeket olvastad már?
Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás