Nagy volt az ijedtség, a kis SMA-s Zsombi kórházba került, mentő hozta Budapestre

A kisfiú köhögése és tüdőgyulladása olyannyira elhúzódott, hogy az orvosok nem akartak kockáztatni és a kórházi ellátás mellett döntöttek.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.30.
rossz hír

A kis SMA-s Zsombi sorsát régóta követjük nyomon, ezért ijedtek meg sokan, amikor kiderült, hogy most kórházba kellett szállítani. Mint az a Ripost cikkéből kiderült, Zsombi elkapott egy vírust, ami most anyukája szerint az összes SMA-s babán végigmegy.

Nem volt közvetlen életveszélyben, de a betegség olyannyira elhúzódott, hogy a Bethesda gyermekkórház kérésére megvizsgálta Miskolcon egy szakorvos és úgy döntöttek, a biztonság kedvéért jobb, ha Budapesten látják el, hogy ne legyen nagyobb baj.

Az volt a legjobb és legbiztonságosabb megoldás, hogy a kisfiút mentővel szállítsák a fővárosba, aminek Zsombi örült a legjobban, mert nagyon élvezte, hogy mentőautóban utazhat.

Burinda-Szűcs Szabina, a kisfiú édesanyja elmondta, orrfolyással indult a betegség, majd köhögés, váladékos tüdő lett belőle. Összesen három hetet betegeskedett Zsombi, amiből az első két hét volt igazán intenzív.

„Azt mondták, hogy nem tüdőgyulladása van, hanem annyira sok a váladék, hogyha nem megyünk időben, akkor akár váladékdugó is kialakulhatott volna a tüdejében. Akkor pedig nem lett volna átjárható a két tüdeje, ami komoly probléma lett volna. Így idejében elkaptuk szerencsére” – nyilatkozta az édesanya a lapnak.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás