Budapestiek! Ezekre a forgalomkorlátozásokra számíthattok, és ilyen időjárás lesz a héten





Összeszedtük a nap legfontosabb történéseit. Milyen idővel folytatódik a hét, mennyivel emelkedik a benzin ára, illetve, hogy hogyan változik a közlekedés az Eucharisztikus Kongresszus miatt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.09.07.
ez lesz ma

Ötletelj a BKK-val!

Ötletpályázatot hirdetett a BKK a vakok és gyengénlátók közlekedésének megkönnyítése érdekében.

A nemzetközi Danova-projekt csapata olyan ötleteket vár, amik megkönnyítik a látássérültek számára a közlekedési eszközök és létesítmények megközelítését. A győztes a pályázatot Bécsben nemzetközi szakmai közönség előtt is bemutathatja. A pályázat határideje: október 15. A BKK két kategóriában várja a pályaműveket:

  • Épített környezet – egy épület vagy terület átalakítása oly módon, hogy az a vakok és gyengénlátók számára könnyebb legyen
  • Segítő technológia – olyan innovatív eszközök tervezése, amik segítséget nyújtanának számukra a közlekedés során.
  • Nyárias időjárás várható a héten

    A mai napon még gyenge és mérsékelt marad a légmozgás, azonban holnap feltámad a délkeleti szél. A reggelek és az esték csípős, 4–13 fokos hidege után a délutáni csúcshőmérséklet még akár a 27 fokot is elérheti. Napközben 21 fok fölé emelkedik délután a hőmérséklet. A héten nem várható eső, száraz idő lesz jellemző.

    Délutánonként újra nyári melegben lesz részünk a héten Fotó: Shutterstock

    Forgalomkorlátozás a város több pontján

    Delegáció érkezése miatt szeptember 7-én és 8-án forgalomkorlátozás lesz Lipótvárosban. Tilos megállni 18 órától másnap 19 óráig az V. kerületben az Erzsébet tér mindkét oldalán, a Károly körút és a Bécsi utca között, valamint a Miatyánk utca mindkét oldalán.

    Labdarúgó-mérkőzés lebonyolítása miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Budapest XIV. kerületében is kedden és szerdán. A Puskás Stadion környékén parkolóhelyet találni szinte lehetetlen lesz. Ma 20 órától holnap este 24 óráig ugyanis tilos megállni a Dózsa György út mindkét oldalán egy nagyobb szakaszon, valamint a stadion közelében található szervizutakon és parkolókban. A Thököly út és a belőle ágazó utcák több részén is tilos lesz a megállás. A részletek a Police.hu weboldalán találhatók.

    Ma még tankolhatunk

    Szerdától megint drágul az üzemanyag, a 95-ös benzin átlagára 4 forinttal, a gázolajé pedig 3 forinttal. Ezekkel az áremelkedésekkel a benzin literenkénti átlagára 451, a gázolajé pedig 449 forintra nőtt. Szeptember kezdete óta folyamatosan nő az üzemanyagok ára.

    Emelkedik újra az üzemanyagok ára Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kiss Annamarie

    Boldog születésnapot, Google!

    A világ legnépszerűbb keresőprogramja idén ünnepli a 23. életévét. Elképesztő belegondolni, hogy míg Magyarországon a 2000-es évek elején lett szélesebb körben használt maga az internet, addig a weboldal már 98-ban működött. A Google több dátumon is ünnepli a születésnapját, ezeken a napokon különböző díszekbe öltözteti a nyitóoldalát.

    Már 23 éves mindenki kedvenc keresőoldala Fotó: Google

     





    Ezeket olvastad már?
    Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

    Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

    Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

    Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

    Lassan révbe ér a kaposvári család

    Lassan révbe ér a kaposvári család

    38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

    38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás