A Grand Tokaj Zrt. a Tokaj-Hegyalja Egyetemmel fog együttműködni, hogy minél minőségibb oktatást, és borokat biztosíthassanak a jövőben.
A történelmi bortársaság több, mint 70 évig volt állami kézben. Évente körülbelül 5 millió palackot értékesítenek, és több száz kereskedőtől vásárolnak ehhez elképesztő mennyiségű szőlőt. A társaság ma már 38 országba exportálja termékeit. A Grand Tokaj Zrt. ezt követően versenypiaci alapon folytatja tevékenységét és oroszlánt részt fog vállalni az egyetem működésében.
A társaság új tulajdonosa az idei évben megalapított Tokaji borvidék felemelkedését és borkultúrájának fejlesztését is célul kitűző Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány.
„A sárospataki székhelyű Tokaj-Hegyalja Egyetemmel induló közös munka megteremti a lehetőségét annak, hogy jól képzett, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fiatal szakembereket is a társasághoz tudjunk vonzani”– fejtette ki Goreczky Gergely, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója.
A Tokaj-Hegyalja Egyetem képzési szerkezete az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Campus alapjain jött létre. Mintegy 330 hallgatója összesen 15 alapképzést, mesterképzést, illetve felsőoktatási szakképzést nyújtó szakon folytatja vagy kezdi meg a jövőben tanulmányait. Az alapítvány tulajdonába került pincészet a több mint 300 éves, s 2002 óta az UNESCO Világörökség része címet is viselő történelmi Tokaji Borvidék legnagyobb borászata.
„27 település polgármestereivel dolgozunk egy ösztöndíjrendszeren, a fiatalok motiválására. Két tokaji kereskedelmi és mezőgazdasági szakközépiskola 600 diákja tanul itt, ő nekik közvetlen csatornát akarunk biztosítani a továbbtanuláshoz, és a munkába álláshoz. A jövő évtől pedig a dijoni egyetemmel együttműködve, cserekapcsolatokat akarunk kiépíteni. Olyan neves professzorokat tudnánk ezáltal biztosítani a diákoknak, akik felértékelnék a tovább tanulók szemében az egyetemet„ - emelte ki Prof. dr. Stumpf István, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért (THE) Alapítvány kuratóriumának elnöke.
A Grand Tokaj Zrt. vezetői, főborásza, és Stumpf István elárulta a Metropol számára, melyik a kedvenc boruk.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre