RETRO RÁDIÓ

Mutatjuk! Így változik a tömegközlekedés mától





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb történéseit, többek között, hogy milyen idő várható a hét utolsó napjain, illetve mire kell figyelnünk, ha busszal vagy villamossal utazunk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.04.
ez lesz ma

Kellemes idő lesz a hétvégén

A ma reggel igen hűvösen indul, ezért indulás előtt még érdemes magunkkal vinni egy vékony kabátot. A délelőtt folyamán több órás napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Egy-egy futózáporra északkeleten készülni kell. A délies szél gyenge marad. A legmagasabb hőmérséklet 25 fok körül alakul majd. A szombat reggel párás-ködös idővel indul. Gomolyfelhők, illetve délnyugat felől érkező fátyolfelhők zavarhatják a kora őszi napsütést, és néhol egy-egy zápor előfordulhat. A szél néha megélénkül. Napközben 26-27 fokos maximumokra lehet számítani. Vasárnap is ködös reggelre ébredhetünk, azonban ezt délelőtt már a szikrázó napsütés váltja fel. A hét utolsó napját csak néhol zavarhatják záporok, illetve zivatarok, és az északi szél is megélénkülhet. Vasárnap egy enyhe hőmérséklet-visszaesést tapasztalhatunk, a legmelegebb órákban már csak 24 fok lesz.

Nagy változások jönnek a tömegközlekedésben

Rengeteg változásra számíthatunk a főváros útjain. A fontosabbakat összegyűjtöttük.

Új villamosok járnak a 14-es vonalán

Holnaptól a 14-es villamos vonalán is utazhatunk az új, alacsony padlós, légkondicionált CAF villamosokkal. Itt az új járművek csak hétvégente fognak közlekedni, de akkor közel a fele a CAF villamos lesz.

Újabb vonalon közlekednek a spanyol villamosok Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Már a 196-os és a 196A buszokon is elöl kell felszállni

Holnaptól a 196-os és a 196A buszokon már csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente. A közlekedési vállalat már korábban bejelentette, hogy több buszvonalon is bevezeti az első ajtós felszállást.

Máshol állnak meg a Normafa felé közlekedő buszok

Holnaptól új helyen, az új Eötvös úton kialakított Normafa látogatóközpont megállóban állnak meg a 21-es, a 21A, a 212-es buszok, valamint a 990-es éjszakai járat. Ezzel egy időben megszűnik a korábbi Normafa végállomás.

Kerek évfordulóhoz ért a magyar Wikipédia

Holnap ünnepli 20. születésnapját a nulladik még kezdetleges változatú magyar online enciklopédia. Ezt a kiadást egy egyelőre ismeretlen szerző kérésére Larry Sanger, az angol Wikipedia akkori koordinátora hozta létre. A „nulladik verziónak” nevezett oldal akkoriban még nem volt túlzottan fejlett, mindössze pár lapot tartalmazott, és nem volt magyar változata.





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás